Închide

Google trebuie să facă față unui proces pentru navigarea în modul „incognito”

Avatar
incognito, private browsing, browsing

Fotografie de Nikin pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Google nu a reușit să oprească o acțiune în justiție prin care se pretinde că gigantul informatic colectează în secret informații despre navigarea pe internet, chiar dacă utilizatorii sunt în modul „Incognito” pentru a-și păstra activitatea de căutare privată.

Consumatorii care au depus plângerea au susținut că, chiar și atunci când opresc colectarea de date în Chrome, alte instrumente Google utilizate de site-urile web ajung să adune informații personale. Un judecător federal a respins cererea inițială a Alphabet de a respinge cazul, scrie Bloomberg.

„Instanța concluzionează că Google nu a notificat utilizatorii că Google se implică în presupusa colectare de date în timp ce utilizatorul se află în modul de navigare privată”, a scris judecătorul Lucy Koh din San Jose, California, în decizia sa.

Hotărârea vine în timp ce Google și Apple se confruntă cu controale intense asupra practicilor lor de colectare a datelor. Google a declarat că anul viitor va elimina cookie-urile de la terțe părți care ajută agențiile de publicitate să țină cont de activitatea pe internet a consumatorilor și că nu va folosi metode alternative pentru a urmări persoanele.

Trei utilizatori Google au depus o plângere în iunie, susținând că compania desfășoară o „activitate de urmărire a datelor omniprezentă”. Google colectează istoricul navigării și alte date despre activitatea web chiar și după ce utilizatorii folosesc garanții pentru a-și proteja datele, cum ar fi utilizarea modului de navigare privată „Incognito”, conform reclamației.

scroll to top