Închide

Henkel dă afară 2.000 de angajați prin fuzionarea a două divizii

Avatar
but don’t actually

Fotografie de Erik Binggeser pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Henkel reduce 2.000 de locuri de muncă prin fuzionarea diviziilor sale de curățenie și produse de înfrumusețare. Reorganizarea era anunțată de ceva vreme, dar acum devin clare consecințele pentru angajați, scrie RetailDetail.eu.

Producătorul german Henkel, cunoscut pentru detergenții și produsele sale de înfrumusețare Persil și Schwarzkopf, efectuează o restructurare majoră. De acum înainte, diviziile de frumusețe și detergenți vor fi combinate într-o singură unitate de afaceri. Doar divizia de adezivi va rămâne separată, deoarece deservește nu numai consumatorii, ci și profesioniștii și întreprinderile.

Henkel a anunțat reorganizarea în ianuarie anul acesta, însă compania de produse de larg consum nu a spus care ar fi consecințele pentru angajații săi. Conducerea a trebuit mai întâi să stabilească cu sindicatele. Acum decizia a fost luată: restructurarea va avea ca rezultat pierderea a 2.000 de locuri de muncă la nivel mondial, în principal în vânzări și administrare, relatează MarketScreener.

Acordul este de așteptat să genereze economii de 500 de milioane de euro pe termen mediu: pe an, Henkel se așteaptă să economisească în jur de 250 de milioane de euro până la sfârșitul lui 2023. Fuziunea va avea loc în două etape în următorii doi ani.

Pe termen lung, ar putea apărea și alte concedieri, deoarece compania își reevaluează și portofoliul de mărci. Sunt examinate toate mărcile și diviziile cu o cifră de afaceri mai mică de un miliard de euro. Afacerile care nu cresc suficient sau nu sunt suficient de profitabile pot fi întrerupte sau vândute. Scopul este de a obține o creștere organică a vânzărilor de 3 până la 4% și o marjă de profit de aproximativ 15% pe termen mediu și lung.

„Prin concentrarea sistematică asupra companiilor și mărcilor cu marje brute ridicate, creăm condițiile pentru îmbunătățirea rezultatelor noastre, precum și resurse suplimentare pentru investiții ulterioare în creștere”, a declarat Wolfgang Koenig, care va fi în curând la conducerea noii unități de mărci de consum. Totodată, noul șef este interesat de achiziții pentru îmbogățirea departamentului.

scroll to top