Închide

Huawei renunţă la fabricarea cipurilor Kirin

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Huawei Technologies nu va mai produce de luna viitoare cele mai performante cipuri – Kirin – a anunţat revista financiară Caixin, pe fondul sporirii impactului presiunilor SUA asupra gigantului tehnologic chinez, scrie AGERPRES.

Din cauza presiunilor SUA asupra furnizorilor Huawei, divizia de cipuri a companiei chineze, HiSilicon, nu va mai putea produce componentele cheie pentru telefoanele mobile, a afirmat directorul diviziei de consum a Huawei, Richard Yu, cu ocazia lansării noului dispozitiv Mate 40.

În ultimii doi ani compania chineză s-a aflat în vizorul autorităţilor americane, îngrijorate de posibilitatea ca serviciile de informaţii chineze să utilizeze echipamentele Huawei pentru spionaj. Statele Unite au făcut apel la numeroase ţări să nu folosească infrastructura Huawei pentru dezvoltarea noii reţele telefonice 5G. Huawei a dezminţit că ar spiona pentru China.

“Începând din 15 septembrie, cele mai performante cipuri – Kirin – nu vor mai putea fi produse. Va fi o pierdere imensă pentru noi”, a declarat Richard Yu pentru revista chineză.

HiSilicon este dependentă de softul de la companiile americane, cum ar fi Cadence Design Systems sau Synopsys, pentru a proiecta chipurile sale şi pentru a externaliza producţia către Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), care foloseşte echipamente de la firmele din SUA.

Reprezentanţii Huawei nu au dorit să comenteze informaţiile publicate de Caixin, în timp ce oficialii TSMC, Cadence şi Synopsys nu au răspuns imediat solicitărilor trimise prin email de Reuters pentru a face comentarii asupra situaţiei cu care se confruntă compania chineză.

scroll to top