Închide

Start-up-ul american Hyperion anunță un hypercar alimentat cu hidrogen

Avatar
961503l 610x390 B D9cc6cbd

Foto: Automarket.ro

Timp de citire: < 1 minut

Start-up-ul american Hyperion va prezenta în luna august un hypercar alimentat cu hidrogen care include tehnologie dezvoltată anterior pentru NASA.

Start-up-ul american Hyperion fondat în 2011 a anunțat planurile pentru lansarea unui hypercar care va utiliza hidrogen pe post de carburant.

Americanii au publicat un scurt teaser video care scoate în evidență partea frontală a modelului. Imaginea oferă o perspectivă tipică pentru un hypercar, însă designul este unul apropiat de cel al lui Bugatti Chiron, notează Automarket.

Noul hypercar va purta numele Hyperion XP-1, iar pentru moment producătorul nu a oferit niciun fel de detalii tehnice despre acesta. Totuși, americanii menționează că hypercarul utilizează o serie de tehnologii care au fost dezvoltate inițial pentru NASA, agenția spațială nord-americană.

De asemenea, nu există informații nici despre producție și prețuri, însă cel mai probabil modelul va fi realizat într-o serie foarte limitată la un preț suficient de mare pentru ca lista de posibili clienți să fie una destul de scurtă.

Inițial, Hyperion intenționa să prezintă noul hypercar cu ocazia Salonului Auto de la New York din luna august, însă evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Prin urmare, prezentarea cu public va fi înlocuită cu un eveniment care va fi transmis online.

 

scroll to top