Închide

În ciuda vorbelor, cei mai mulți constructori de mașini ignoră cu grație obiectivele climatice

Avatar
blue and black car door

Fotografie de Sophie Jonas pe Unsplash

Timp de citire: 4 minute

Doar doi dintre cei mai mari 12 producători de automobile din lume au planuri concrete de a produce suficiente vehicule electrice până în 2030 pentru a rămâne în grafic cu obiectivele climatice ale Acordului de la Paris, potrivit unui studiu realizat de InfluenceMap, un ONG specializat în evaluarea obiectivelor și politicilor climatice ale companiilor, citat de publicația Euractiv.com.

La nivel global, mai mult de jumătate din întreaga producție de mașini noi care vor ieși de pe liniile de producție în 2029 ar trebui să fie electrice, în așa fel încât sectorul auto să își poată respecta obiectivul de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, potrivit InfluenceMap.

Deși declarativ toți constructorii de automobile susțin public Acordul de la Paris și obiectivele pe care acesta le trasează, 11 dintre cei 12 cei mai mari producători de automobile din lume au făcut opoziție activă față de politicile guvernamentale de accelerare a trecerii la vehiculele electrice, în special prin eliminarea treptată din producție a motoarelor cu combustie internă, susțin autorii studiului.

În mod cu totul deosebit, giganții auto japonezi Toyota, Honda și Nissan se îndepărtează cel mai mult de obiectivele climatice, mașinile nepoluante reprezentând doar 14, 18 și, respectiv, 22% din producția lor planificată pentru 2029, se arată în raport.

Sud-coreenii de la Hyundai, americanii de la Ford și francezii de la Renault – cu 27, 28 și 31% din flotele lor globale estimate a fi electrice peste șapte ani – se situează doar puțin mai bine din acest punct de vedere.

Singura excepție notabilă este reprezentată de Tesla, care produce, prin definiție, doar autovehicule electrice.

”Aproape în unanimitate, producătorii de automobile nu reușesc deloc să țină pasul cu tranziția spre obiectivul de emisii zero. Cei care sunt în urmă cu îndeplinirea obiectivelor sunt și cei care susțin cel mai puțin, la nivel discursiv, politicile climatice”, potrivit lui Ben Youriev, director de program la InfluenceMap.

Ford, Stellantis, Volkswagen și BMW se apropie de pragul de 52% în privința compatibilității cu obiectivele climatice ale Acordului de la Paris, cu 36 până la 46% din flotele lor planificate să fie electrice în 2029.

Alături de Tesla, doar Mercedes-Benz – cu 56% – își proiectează în mod concret tranziția spre electrificare în conformitate cu obiectivul setat de documentul de referință.

Pentru a evalua posibilele traiectorii ale producătorilor de mașini în raport cu obiectivele climatice, InfluenceMap a elaborat o metodologie care face referințe încrucișate între diferite seturi de date. Cercetătorii au folosit scenariul Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) pentru decarbonizarea sectorului transporturilor în conformitate cu obiectivul de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, potrivit căruia ar fi nevoie de un prag de 57,5% al ponderii mașinilor electrice în totalul mașinilor produse la nivelul anului 2030.

Aceleași date ale IEA arată că obiectivul neutralității climatice până în 2050 ar impune ca ponderea surselor regenerabile în generarea globală de electricitate ar trebui să fie de aproximativ 60% în 2030.

Raportul InfluenceMap a comparat apoi acest obiectiv cu previziunile de producție până în 2029, elaborate de IHS Markit, care apreciază că, potrivit calendarului IEA, cota mașinilor electrice în totalul producție până în 2029 ar trebui să fie de 52%.

În acest moment, estimarea cercetătorilor indică abia un procent de 32% până în 2029, graficele de producție ale constructorilor auto fiind astfel cu mult în afara țintelor asumate.

Concluziile raportului dezvăluie și impactul politicilor guvernamentale asupra ritmului tranziției de la motoarele cu combustie internă spre cele cu propulsie electrică. Datele Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) al ONU arată că motoarele termice contribuie cu aproximativ 16% la emisiile globale de CO2 legate de energie.

În Uniunea Europeană, care își propune până în 2030 să reducă emisiile de gaze cu efect de seră la 55% sub nivelurile din 1990, se estimează că jumătate din totalul flotei de automobile produse de japonezii de la Toyota va fi electrificată până în 2029. Pe de altă parte, în Statele Unite, unde standardele de emisii sunt mai puțin stricte, această cifră este de doar 4%. În mod similar, producția Ford din UE este estimată să fie 65% electrificată până în 2029, adică aproape dublu față de media globală.

Datele studiului au stârnit reacții din partea investitorilor care își dirijează investițiile pe baza standardelor de mediu, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris. De pildă, un important fond de pensii danez, care deține acțiuni la Toyota și la Volkswagen, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la noile date publicate de InfluenceMap:

”În calitate de investitori, suntem preocupați de realitatea prezentată, care confirmă faptul că unele companii din industria auto se plasează de partea greșită a istoriei atunci când fac opoziție activă în raport cu regulile și reglementările atât de necesare legate de schimbările climatice. Suntem, de asemenea, îngrijorați de faptul că Toyota va obține cel mai slab punctaj între toate marile companii de profil în ceea ce privește lobby-ul climatic, punându-și astfel în pericol marca și reputația globală, atât de valoroase”, a reacționat, pentru agenția de presă France-Presse, Anders Schelde, Chief Investment Officer al AkademikerPension, fond care are în administrare investiții de circa 20 de miliarde de dolari.

scroll to top