Închide

În curând și la noi? UBER impune vaccinarea obligatorie, pe modelul Facebook și Google

Avatar
Uber

Foto: The Guardian

Timp de citire: < 1 minut

După Google şi Facebook, a venit rândul unei alte companii californiene importante, Uber, să anunţe că vaccinarea va deveni obligatorie pentru angajaţii săi din Statele Unite, în contextul în care varianta Delta a noului coronavirus a determinat o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel mondial, potrivit presei americane, relatează Newsweek.com.

Totodată, revenirea angajaţilor în birouri, pe plan global, a fost amânată pentru sfârşitul lunii octombrie, a raportat Business Insider.

Google şi Facebook au făcut miercuri anunţuri similare, precizând că vor cere tuturor angajaţilor lor care vor reveni în birourile celor două companii să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus, după un val de anunţuri asemănătoare ale organismelor publice din Statele Unite.

Preşedintele Joe Biden a prezentat tot joi o serie de măsuri pentru a stimula vaccinările în Statele Unite, printre care se află şi obligativitatea pentru milioane de angajaţi federali de a se vaccina sau de a se supune unei serii de constrângeri, precum obligaţia de a purta măşti sanitare în permanenţă şi de a face cu regularitate teste COVID-19, o dată sau de două ori pe săptămână.

Statul federal american are un personal alcătuit din 4 milioane de persoane, dintre care 2 milioane de civili.

Aproape jumătate din populaţia americană (49,4%) este vaccinată cu schemă completă, iar 57,7% din totalul rezidenţilor de peste 12 ani, care reprezintă persoanele eligibile pentru vaccinare, sunt complet vaccinaţi, potrivit datelor publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din Statele Unite.

Contactaţi de jurnaliştii interesați dacă măsura se va aplica în toate țările unde Uber operează (inclusiv România), reprezentanţii companiei nu au făcut deocamdată declaraţii pe această temă

scroll to top