Închide

Incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi, propus spre închidere de Garda de Mediu

Avatar
Incinerator

Foto: Observatorul Prahovean

Timp de citire: 2 minute

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au propus din nou suspendarea activității firmei care administrează incineratorul de deșeuri periculoase din comuna Brazi, după apariția unor noi imagini care arată modul în care sunt depozitate deșeurile în curtea instituției. O anchetă Digi24.ro de anul trecut a arătat felul în care locuitorii din zonă sunt afectați de fumul toxic produs de acest incinerator pe care ministrul Mediului, Costel Alexe, a amenințat că îl va închide.

În plus, comisarii Găzii de Mediu Prahova au amendat societatea cu 100. 000 de lei, după ce au depistat, în urma unui control realizat în perioada 21-30 octombrie, mai multe nereguli referitoare la depozitarea și incinerarea deșeurilor.

„Cu ocazia acestei acţiuni, au fost constatate următoarele neconformităţi: depozitarea, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale periculoase; nerespectarea termenului de stocare şi incinerare a deşeurilor medicale periculoase; acumularea de stocuri de deşeuri peste capacitatea autorizată”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Garda Națională de Mediu.

În cazul în care operatorul nu realizează măsurile impuse, în termenul de 60 de zile de la comunicarea notificării prealabile, APM Prahova va suspenda autorizaţia integrată de mediu (şi implicit activitatea operatorului) până la realizarea în totalitate a măsurilor.

Activitatea firmei care deține incineratorul de deșeuri periculoase de pe platforma industrială Brazi a mai fost suspendată în perioada 24 februarie – 12 martie 2020.

„Totodată, menționăm că, în anul 2020, la Garda Națională de Mediu a CJ Prahova au fost înregistrate 4 sesizări referitoare la activitatea acestui operator şi au fost efectuate 11 controale neplanificate, pe amplasament, care au vizat soluţionarea sesizărilor, verificarea realizării măsurilor impuse și controale efectuate cu alte autorităţi. În urma acestor controale, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 275 000 lei”, a mai informat Garda de Mediu

scroll to top