Închide

India vrea să găzduiască Jocurile Olimpice în 2036. Este pregătită pentru acest eveniment?

Avatar
olympic games, flag, symbol

Fotografie de DavidRockDesign pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

India și-a propus să găzduiască cel mai mare spectacol sportiv din lume – Jocurile Olimpice, potrivit CNBC.

Acest lucru vine la scurt timp după ce țara a organizat două evenimente globale majore în 2023 – summitul liderilor mondiali din cadrul Grupului celor 20 și reuniunile Business 20 ale celor mai mari titani ai industriei mondiale.

În octombrie, prim-ministrul Narendra Modi a anunțat că India intenționează să găzduiască Jocurile din 2036, spunând că este “visul de veacuri” al țării.

Indonezia, Mexic, Turcia și Polonia și-au exprimat, de asemenea, interesul de a găzdui Jocurile din 2036.

India este “absolut pregătită” să găzduiască Jocurile Olimpice, a declarat Nita Mukesh Ambani, fondator și președinte al Reliance Foundation, brațul filantropic al Reliance Industries, într-un interviu acordat lui Tanvir Gill de la CNBC la sfârșitul lunii octombrie.

Reliance Industries, cea mai mare companie din sectorul privat al țării, a încheiat anul trecut un parteneriat cu Asociația Olimpică Indiană (IOA).

Acest parteneriat “urmărește să îmbunătățească performanțele sportivilor indieni, să sprijine federațiile sportive naționale și să consolideze credibilitatea Indiei ca națiune sportivă globală, cu aspirația de a găzdui Jocurile Olimpice în viitor”.

“Oamenii se trezesc la potențialul Indiei”, a declarat Ambani după summitul G20 și speră ca India să aibă șansa de a găzdui Jocurile Olimpice. “Sper că voi vedea acest lucru în această viață”.

Într-un interviu acordat în septembrie pentru CNBC TV18, președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a declarat că acesta a avut “un anumit dialog” cu IOA și cu guvernul indian în legătură cu candidatura.

El a spus că interesul Indiei de a găzdui Jocurile este “o veste minunată pentru întreaga mișcare olimpică” și a subliniat că țara este pe punctul de a cunoaște o mișcare sportivă înfloritoare, depășind sporturile mai tradiționale și îmbrățișând mai multe sporturi olimpice.

scroll to top