Închide

Industria auto, motorul economiei vecinilor. Mercedes începe să producă SUV-uri full-electrice

Avatar
Mercedez Benz Electric Car Ppas

Foto: windeurope.com

Timp de citire: 2 minute

Odată cu lansarea în premieră a producţiei în serie a unor autovehicule complet electrice, industria de automobile din Ungaria a ajuns la o bornă istorică, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, vineri, la Kecskemét, citat de  agenția maghiară de presă MTI.

Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, în cadrul ceremoniei prin care Mercedes a anunţat lansarea producţiei în serie a noilor SUV-uri EQB complet electrice, Péter Szijjártó a vorbit despre faptul că industria de automobile din Ungaria trece printr-o schimbare revoluţionară.

Investiţia de aproximativ 50 de miliarde de forinţi (137 milioane euro), pentru care statul maghiar a oferit un sprijin
guvernamental de 15 miliarde de forinţi (41 milioane euro), va face posibilă menţinerea a 4400 de locuri de muncă şi va crea sute de noi locuri de muncă, a subliniat Szijjártó.

Christian Wolff, director general al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a declarat că în Ungaria este pentru
prima oară când încep producţia în serie a unor autovehicule complet electrice, spunând că acesta este un moment istoric.

Jörg Burzer, membru al Consiliului de Administraţie, responsabil cu producţia şi lanţul de aprovizionare de la
Mercedes-Benz AG, a menţionat că “ofensiva electrică” a companiei va continua şi că până la sfârşitul deceniului, Mercedes va fi pregătită pentru a trece la mobilitate electrică în toate segmentele.

În discursul său, Péter Szijjártó a subliniat că industria auto a devenit “pilonul de bază” al economiei Ungariei, astfel că acest sector, în care lucrează peste 150 000 de oameni, reprezintă astăzi 25% din producţia industrială totală a ţării.

În 2010, valoarea totală a producţiei din acest sector a fost de 3 600 de miliarde de forinţi (9,9 miliarde euro), iar anul
acesta există speranţe că va depăşi pragul de 10 000 de miliarde de forinţi (27,5 miliarde euro), a adăugat ministrul.

Péter Szijjártó a subliniat, totodată, că 90% din producţia acestui sector pleacă la export, ceea ce a făcut ca Ungaria să
devină unul dintre cei mai mari 20 de exportatori din lume în industria auto.

În ceea ce priveşte motoarele pe benzină, Ungaria este al treilea exportator din lume, iar în ceea ce priveşte acumulatorii
electrici şi motoarele diesel, se află pe locul cinci, respectiv şase.

scroll to top