Închide

Infuzie masivă în economia britanică. Program de investiţii de 5 miliarde de lire

Avatar
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson.

Timp de citire: < 1 minut

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat astăzi un program de investiții de 5 miliarde de lire, ca parte a planului de reconstrucție a țării după pandemie, anunţă Radio România Actualităţi. Banii vor fi folosiți în proiecte de infrastructură, pentru spitale, școli, transport și închisori.

Opoziția susține însă că programul anunțat de premier nu răspunde crizei economice profunde prin care trece Regatul Unit.

Premierul Boris Johnson a comparat programul său de investiții anunțat astăzi cu cel al președintelui Statelor Unite Franklin Roosevelt, cu care a redresat economia americană după marea recesiune economică din anii ’30.

Într-un discurs ținut în Dudley, un oraș industrial din centrul Angliei, care în mod neașteptat a votat cu Boris Johnson în alegerile din decembrie, premierul britanic a anunţat un program de investiții de 5 miliarde de lire, ca parte a unui plan de reconstrucție a țării după pandemie.

Boris Johnson: Vom construi, vom construi, vom construi! Vom construi mai bine, vom construi mai ecologic, vom  construi mai repede.

Reporter: Opoziția a răspuns la discursul premierului, spunând că promisiunile lui nu sunt nici noi, nici ambițioase.

Liderul opoziției Sir Keir Starmer:”Suntem în faţa unei crize economice nemaivăzută de o generație. Ceea ce a fost anunțat este un program de investiții, care echivalează cu mai puțin de 100 de lire pe cap de locuitor” – a spus  Keir Starmer.

scroll to top