Închide

Inst. Marius Nasta, posibilă incapacitate de plată după dublarea tarifului la energie

Avatar
Marius Nasta 1

Foto: rohealthreview.ro

Timp de citire: < 1 minut

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a declarat, într-o emisiune la postul Digi24, că Institutul pe care-l conduce se confruntă cu dificultăți legate de plata facturilor la energie, anunțând o posibilă incapacitate de plată în următoarele două luni, transmite Biziday.

Lucrurile nu stau bine în sistemul de sănătate. Preţurile au crescut şi mai mult dacă vorbim de utilităţi şi spitalele trebuie să le plătească. Mă aştept să intru în incapacitate de plată în următoarele două luni, a declarat Mahler.

De asemenea, Managerul a explicat faptul că încă nu a fost plătită o factură calculată după noile tarife percepute odată cu liberalizarea pieței energiei electrice, întrucât Institutul plătește pentru utilități o dată la două luni.

Nu au venit facturi pe noile tarife, a venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care aproape că ne-a dublat preţul. Nu prea avem încotro, trebuie să acceptăm deocamdată pentru că este cel mai mic tarif pe care l-am văzut pe piață, mai spune Mahler.

De asemenea, Mahler a mai spus că “de două săptămâni a venit o adresă în care eram invitaţi să luăm act de faptul că preţul se duce aproape la dublu la <<Marius Nasta>>”, care a adăugat că a informat Ministerul Sănătății despre situație, dar nu a primit încă un răspuns.

Vineri, Institutul român de Statistică a arătat că tariful la electricitate a crescut cu 23% în august, față de sfârșitul anului trecut. Președintele Consiliului Concurenței a declarat că “va trebui să învățăm să trăim cu prețuri mari la energie” și a pus majorările pe seama revenirii economiilor după pandemie și a politicii de majorare a penalităților pentru poluare.

scroll to top