Închide

Invazia Rusiei în Ucraina duce Bitcoin pe tobogan. La cât a ajuns prima criptomonedă?

Avatar
Bitcoin Ukraine

Foto: tronweekly.com

Timp de citire: 2 minute

Pe fondul invaziei Rusiei din Ucraina, care are loc din zorii zilei de joi, cea mai populară criptomonedă, Bitcoin, a marcat o scădere bruscă în cursul tranzacțiilor din dimineața zilei de 24 februarie, atingând un minim al unei luni, potrivit datelor CoinMarketCap. 

Prima criptomonedă a scăzut cu 10%, la 34.472 de dolari, la câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat declanșarea unei operațiuni militare în Ucraina.

Prima criptomonedă a atras după sine și celelalte token-uri: ether a scăzut cu 12%, la 2.359 dolari, XRP a pierdut 11,8%, la 0,64 dolari, Cardano a coborât cu 15%, la 0,78 dolari, iar Solana a cedat 7,4%, ajungând la 82,7 dolari.

Comentând această evoluție, analiștii Bloomberg spun că situația actuală de pe piața criptografică pune la îndoială convingerea multor investitori că token-urile reprezintă un refugiu sigur și că le permit să supraviețuiască volatilității pieței fără pierderi.

În același timp, aurul, utilizat în mod tradițional în acest scop, și-a confirmat statutul de activ de refugiu prin creșterea valorii sale la cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2021.

“Activele riscante continuă să fie reținute de conflictul și tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Acest lucru include bitcoin și alte criptomonede, care în prezent sunt încă văzute ca o clasă de active cu risc ridicat”, a declarat Vijay Aiyar, vicepreședinte al dezvoltării corporative la platforma criptografică Luno.

Potrivit acestuia, următorul nivel cheie al valorii bitcoin va fi între 28.000 și 29.000 de dolari. Dacă prețul scade sub acest prag, “am putea vedea niveluri mult mai scăzute, în jurul a 20.000 de dolari și mai jos”.

La începutul lunii februarie, se preconiza că bitcoin va cunoaște ani de stagnare. Du Jun, co-fondator al bursei de criptomonede Huobi, a declarat că redresarea pieței și creșterea prețurilor nu vor avea loc până la sfârșitul anului 2024 sau începutul anului 2025. Expertul a subliniat că ciclurile de piață sunt strâns legate de înjumătățirea taxelor “minerilor” pentru a reduce inflația de token-uri.

scroll to top