Închide

Investiție uriașă a Apple în Europa: 1 miliard de USD într-un nou centru tehnologic la München

Avatar
Apple Germany Silicon Design Center New Facility Rendering 03102021

European Silicon Design Center din München. Sursa foto: Apple.

Timp de citire: 2 minute

Gigantul tehnologic american Apple a anunțat astăzi că va construi la München un nou centru tehnologic, de cercetare și dezvoltare, numit European Silicon Design Center. Investițiile în noua facilitate vor depăși 1 miliard de euro în următorii trei ani, a anunțat compania, într-un comunicat de presă.

Apple susține că noua facilitate, de ultimă generație, va crea sute de noi locuri de muncă în zonă, unde se află deja cel mai mare centru de inginerie Apple din Europa, cu aproximativ 1.500 de ingineri din 40 de țări, care lucrează într-o varietate de domenii. Centrul va găzdui angajați a căror activitate se va concentra pe conectivitate și tehnologii wireless.

”Sunt foarte încântat de tot ce vor descoperi echipele noastre de ingineri din München – de la explorarea noilor frontiere ale tehnologiei 5G, la o nouă generație de tehnologii care aduc putere, viteză și conectivitate în lume”, a spus Tim Cook, CEO-ul Apple. ”München a fost casă pentru Apple de patru decenii și suntem recunoscători acestei comunități și Germaniei pentru că au făcut parte din drumul nostru”.

Noua facilitate de 30.000 de metri pătrați este situată în centrul Karlstrasse din München și va găzdui unitatea de telefonie mobilă a Apple, cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din Europa pentru semiconductori wireless și software. Echipele de cercetare vor vor lucra la 5G și la tehnologii viitoare și se vor concentra pe dezvoltarea, integrarea și optimizarea modemurilor wireless pentru produsele Apple.

Apple intenționează să înceapă mutarea în noua clădire la sfârșitul anului 2022 și, la fel ca toate birourile Apple la nivel global, aceasta va funcționa în totalitate cu energie regenerabilă (certificare LEED Gold încă din prima zi de funcționare).

Apple a mai anunțat că a alocat peste 15 miliarde de euro cheltuielilor și investițiilor din Germania, prin colaborarea cu peste 700 de companii de toate dimensiunile din țară. Lista cuprinde producătorul de cipuri Infineon, compania de baterii Varta și compania de produse chimice DELO, care livrează rășini utilizate la tehnologia Face ID în produse precum iPhone 12.

scroll to top