Închide

Japonia va utiliza inteligența artificială în administrație. Testarea tehnologiei va fi treptată, din toamnă

Avatar
artificial intelligence, robot, ai

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Japonia introduce inteligența artificială în administrație. Guvernul nipon va achiziționa tehnologia AI generativă de la Microsoft, pe care intenționează să o testeze și să o implementeze treptat în ministere și în din ce în ce mai multe “sarcini administrative și de analiză”, potrivit Biziday, care citează Nikkei Asia.

Potrivit sursei asiatice, este vorba despre tehnologia GPT-4, modelul lingvistic de mari dimensiuni, care susține capacitatea de interacțiune de tip uman. Urmează să fie testată din toamnă, iniţial în sarcini precum pregătirea unor procese verbale, întocmirea unor drafturi și analiza statisticilor guvernamentale, iar apoi va fi extinsă la nivelul ministerelor.

Într-o primă fază, noua agenție digitală a Japoniei plănuiește să investească aproximativ două milioane de dolari pentru a utiliza tehnologia timp de un an, urmând ca apoi să extindă treptat în administrația publică utilizarea inteligenței artificiale.

Inițial, oficialii guvernului au exprimat îngrijorări legate de problemele de securitate, având în vedere că motorul de inteligență artificială ar fi mutat în afara Japoniei informații guvernamentale pentru a putea fi procesate. Pentru ca sistemul să gestioneze confidenţialitatea acestora, Microsoft a instalat echipamente cu putere mare de procesare la centrele sale din Tokyo și Osaka, astfel încât AI-ul furnizat guvernului japonez să lucreze de facto în interiorul țării.

De asemenea, Microsoft trebuie să îmbunătățească acuratețea sistemului în limba japoneză, care a fost dintotdeauna un punct slab.

scroll to top