Închide

Lanțul de produse cosmetice Douglas a reușit să crească vânzările cu aproape o cincime

Avatar
Ro Brands 948x553 2b

Foto: douglas.ro

Timp de citire: < 1 minut

Lanțul german de frumusețe Douglas, care are ambiții mari de creștere europeană, a reușit să crească vânzările cu aproape o cincime în ultimul trimestru. Profiturile au crescut, de asemenea, brusc, potrivit RetaiDetail.eu.

Douglas vrea să înregistreze o creștere majoră în următorii trei ani: vânzările ar trebui să crească de la 1,4 la 5 miliarde de euro, potrivit CEO-ului Sander van der Laan. El vrea să realizeze acest lucru prin extinderea în țări suplimentare – inclusiv Belgia – și concentrându-se pe o strategie omnichannel. Judecând după ultimele cifre trimestriale, retailerul este pe cale să atingă acest obiectiv ambițios.

Magazinele sale au realizat vânzări de 562,5 milioane de euro, în creștere cu 19,5%. Comerțul electronic a crescut cu 20% la 299,4 milioane de euro, vânzările prin aplicația Douglas au crescut cu 27%. Ca urmare, vânzările grupului au crescut cu 19,3% la 858,5 milioane de euro din ianuarie până în martie 2023, creșterea comparabilă a vânzărilor a fost de 19,9%. Profitul operațional (Ebitda ajustat) a crescut cu 32,9% la 126,9 milioane de euro în aceeași perioadă.

scroll to top