Închide

Lanțul de produse cosmetice Douglas se va extinde pe noi piețe

Avatar
Ro Brands 948x553 2b

Foto: douglas.ro

Timp de citire: < 1 minut

Lanțul de parfumuri și cosmetice Douglas este pregătit să crească substanțial, potrivit noului CEO Sander van der Laan (fostul Action și Albert Heijn). Acum vrea să stabilească lanțul în Belgia și în alte țări, transmite RetailDetail.eu.

Pandemia de Covid a lovit puternic Douglas. Pierderile au fost de sute de milioane, lanțul fiind nevoit să închidă aproximativ 640 dintre cele peste 2.000 de magazine din Europa. Cu toate acestea, Sander van der Laan, noul director general, crede că acum este timpul să se extindă din nou. În octombrie, fostul director al Action și Albert Heijn a preluat locul de la Tina Müller, directorul general de lungă durată.

Van der Laan vrea să îmbunătățească profitabilitatea concentrându-se mai mult pe costuri, standardizare, IT și lanțul de aprovizionare, dar acest lucru nu schimbă faptul că și lanțul trebuie să crească din nou. În trei ani, vânzările ar trebui să crească cu 1,4 miliarde de euro pentru a ajunge la 5 miliarde de euro, a declarat el pentru Lebensmittel Zeitung.

Executivul vrea să investească atât în magazinele existente, cât și să se mute în țări noi. Acestea includ Belgia și Slovenia. Online sau offline nu contează cu adevărat pentru CEO. Douglas sa dovedit rezistent pe frontul omnichannel în timpul pandemiei, așa că aici se concentrează acum compania. „Clientul este cel care decide din ce canal provine creșterea”, spune el.

scroll to top