Închide

Licitaţie servicii de cadastrare la ANCPI pentru 261 de unităţi administrativ-teritoriale

Avatar
Cadastru 1170x480

Foto: cronicadefalticeni.ro

Timp de citire: 2 minute

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat marţi o procedură de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 261 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT), din 35 de judeţe, a anunţat Ministerul Dezvoltării, citat de news.ro.

Lucrările de cadastru general sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (POR). Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei (fără TVA).

ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a publicat marţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul cu numărul CN1023371 – „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor în 261 UAT- uri”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului remis News.ro.
În luna iunie, ANCPI a mai lansat o procedură de licitaţie pentru înregistrarea sistematică a imobilelor din 246 de UAT-uri, finanţarea fiind asigurată tot din fonduri europene, prin POR.
Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.
Procedura de achiziţie publică se desfăşoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafaţa totală estimată a comunelor aferente celor 261 de loturi este de 1.587.138 de hectare.
Sursa citată precizează că procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei (fără TVA).
Anunţul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), astfel încât, la această procedură, pot depune oferte operatori economici din ţară sau din străinătate, care îndeplinesc cerinţele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie 2020.

Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 de euro – cofinanţare de la bugetul de stat.

Selectarea  unităţilor administrativ-teritoriale din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:

– localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;

– localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;

– localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate”, conchide sursa menţionată.

scroll to top