Închide

Lidl implementează noi măsuri pentru combaterea furtului din magazine

Avatar
Lidl Tech

Foto: Lidl Deuteschland Facebook

Timp de citire: 2 minute

Lidl va implementa camere de supraveghere corporală pentru personalul magazinelor sale din Marea Britanie, pe fondul epidemiei de furturi din magazine, potrivit Retail Gazette.

Discounterul german a declarat că va introduce această măsură de la sfârșitul lunii, ca parte a unei investiții de peste 2 milioane de lire sterline în siguranța personalului. Măsura va fi finalizată până în primăvara anului 2024.

Acesta a adăugat că angajații magazinelor vor fi instruiți pentru a se asigura că camerele sunt folosite în siguranță și într-un mod care să protejeze intimitatea persoanei.

Lidl susține că este primul supermarket care face din această măsură de securitate un nou standard în întreaga sa rețea de magazine, ceilalți comercianți cu amănuntul fiind încă în faza de testare sau oferind dispozitivele personalului ca opțiune.

“Ca o afacere cu peste 960 de magazine în toată țara, siguranța și securitatea au fost întotdeauna o prioritate absolută pentru noi. În timp ce magazinele noastre sunt, de obicei, medii sigure, infracționalitatea în comerțul cu amănuntul este un fenomen care afectează întreaga industrie. Investiția noastră pentru a ne asigura că toate magazinele noastre au camere de supraveghere corporală este doar una dintre modalitățile prin care luăm măsuri pentru a ne proteja și pentru a oferi siguranță colegilor și clienților noștri”, a declarat directorul executiv al Lidl GB, Ryan McDonnell.

Luna trecută, supermarketul a devenit membru fondator al Proiectului Pegasus, un parteneriat între întreprinderi și poliție care are ca scop combaterea furtului din magazine.

“Este esențial ca industria să se unească pentru a găsi modalități noi și inovatoare de combatere a infracțiunilor grave și a criminalității organizate în domeniul comerțului cu amănuntul în Marea Britanie. Printre inițiativele noastre, suntem mândri să facem parte din Proiectul Pegasus, care prezintă o oportunitate reală pentru comercianții cu amănuntul, forțele de poliție și Ministerul de Interne de a lucra împreună pentru a aborda creșterea alarmantă a numărului de incidente cu care se confruntă zilnic lucrătorii din comerțul cu amănuntul”, a adăugat McDonnell.

scroll to top