Închide

Lionel Messi a semnat cu Inter Miami. Care este valoarea contractului superstarului argentinian?

Avatar
F1gnb7kxoaenh56

Foto: Twitter Inter Miami CF

Timp de citire: 2 minute

Marele fotbalist Lionel Messi a semnat sâmbătă cu clubul Inter Miami din Major League Soccer (MLS), potrivit unui anunț al clubului.

Septuplul câștigător al Balonului de Aur, care este sub contract cu clubul din MLS până la sfârșitul sezonului 2025, a declarat că este “foarte emoționat”, în timp ce co-proprietarul David Beckham a descris această semnătură ca fiind un “vis devenit realitate”.

“Aceasta este o oportunitate fantastică și împreună vom continua să construim acest proiect frumos”, a declarat Messi, care a câștigat Cupa Mondială cu Argentina anul trecut, într-un comunicat. “Ideea este să lucrăm împreună pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit și sunt foarte nerăbdător să încep să ajut aici, în noua mea casă”.

Debutul mult-așteptat al lui la Inter Miami este programat pentru 21 iulie, împotriva echipei LIGA MX, Cruz Azul, în meciul de deschidere al Cupei Ligii.

“În urmă cu zece ani, când am început călătoria mea pentru a construi o nouă echipă în Miami, am spus că visam să aduc cei mai mari jucători din lume în acest oraș uimitor. Jucători care împărtășesc ambiția pe care am avut-o eu când m-am alăturat echipei LA Galaxy pentru a ajuta la creșterea fotbalului în SUA și pentru a construi o moștenire pentru următoarea generație în acest sport pe care îl iubim atât de mult”, a declarat fostul star de la Real Madrid și Manchester United, David Beckham, într-un comunicat. “Astăzi, acel vis a devenit realitate. Nu aș putea fi mai mândru că un jucător de calibrul lui Leo se alătură clubului nostru, dar sunt, de asemenea, încântat să urez bun venit unui bun prieten, unei persoane extraordinare și frumoasei sale familii să se alăture comunității noastre Inter Miami. Următoarea fază a aventurii noastre începe aici și abia aștept să-l văd pe Leo intrând pe teren”.

Jorge Mas, co-proprietarul lui Inter Miami, a declarat pentru publicația spaniolă El Pais, la începutul acestei luni, într-un interviu, că valoarea contractului lui Messi este cuprinsă între 50 și 60 de milioane de dolari pe an.

Potrivit mai multor rapoarte, noua înțelegere a lui Messi include o opțiune de proprietate parțială a clubului și o parte din veniturile obținute de la noii abonați la serviciul de streaming MLS Season Pass de la Apple TV.

Messi și-a petrecut ultimii doi ani jucând pentru echipa franceză Paris Saint-Germain. Înainte de asta, argentinianul a jucat pentru gigantul spaniol Barcelona timp de peste douăzeci de ani, câștigând 10 titluri în La Liga și Liga Campionilor de patru ori.

În luna decembrie a anului trecut, Messi a jucat un rol esențial în succesul Argentinei la Cupa Mondială din Qatar, devenind primul om care a câștigat de două ori Balonul de Aur al turneului, acordat celui mai bun jucător de la Cupa Mondială.

scroll to top