Închide

Louis Vuitton, brandul de lux ce domină la nivel global

Avatar
Louis Vuitton

Foto: fashionunited.com

Timp de citire: 3 minute

Este o lume mică și un nou sondaj arată că piața de lux este la fel de mică. Louis Vuitton se dovedește a fi cel mai popular brand la nivel global, în timp ce Gucci îndeplinește rolul de domnișoară de onoare ajungând în mod regulat pe locul doi.

Sondajul realizat de raisin.uk calculează popularitatea în funcție de câte căutări lunare primește un brand. Dar pe un fundal de schimbări economice, sociale și tehnologice fără precedent, poate că nu este atât de mult câștigătorul global care este cel mai interesant dintre constatări, cât nuanțele loialității mărcii de la o națiune la alta. În timp ce Louis Vuitton este cel mai popular brand din SUA, nu se află nici pe departe pe partea de sus a Franței, unde Lacoste este favoritul. Pe locul al doilea în SUA se află brandul de lux Gucci. Coach, fondată la New York în 1941, este singura etichetă americană care completează primele trei cu 1 milion de căutări pe lună.

Louis Vuitton este, de asemenea, cel mai căutat brand din Germania, Spania și Marea Britanie. Britanicii plasează casa spaniolă Balenciaga pe locul al doilea, iar Gucci, care a devenit un pilon al luxului modei, pe al treilea. În timp ce Marea Britanie a fost de mult timp un teren propice pentru moda absolventă în curs de dezvoltare, lăudându-se probabil cu cea mai bună școală de modă din lume în Central St Martins, și în ciuda faptului că 51,9% dintre alegătorii britanici au optat pentru a tăia legăturile cu Europa prin Brexit, cumpărătorii britanici preferă să ocolească cei de acasă. lux precum Burberry, Stella McCartney sau Alexander McQueen în favoarea mărcilor din UE, potrivit Fashion United.

Fanii modei australieni sunt la fel de obsedați de Louis Vuitton ca și consumatorii din alte părți care înregistrează aproximativ 301.000 de căutări în fiecare lună, urmați de Gucci pe poziția a doua, cu o medie de 201.000 de accesări pe lună, în timp ce pe locul trei se află casa pariziană fondată în 1910, care recent și-a pierdut vechimea. Director de creație, Karl Lagerfeld. Chanel nu figurează în mod semnificativ printre favoritele celorlalte națiuni de top cumpărători de lux, dar se descurcă bine într-o altă țară din emisfera sudică, depășind topurile în Hong Kong, cu 110.000 de căutări lunare.

Brandul de îmbrăcăminte sport cu sigla crocodil fondată de jucătorul de tenis René Lacoste în 1933 se află în fruntea căutărilor franceze și nu există niciun motiv să credem că va pierde această poziție. Căutările pentru Lacoste au crescut cu 22% din 2020, în timp ce Louis Vuitton, pe locul doi, rămâne static. Dior, fondată în 1946, ocupă locul al treilea, dar spre deosebire de alte nume din raport, poate fi cumpărat doar în magazinele proprii Dior. Cu toate acestea, este deținut de același grup holding care deține Louis Vuitton, așa că acele 368.000 de căutări lunare contribuie la un conglomerat de modă destul de puternic. Consumatorul francez este unic în contextul sondajului prin faptul că acordă prioritate etichetelor de lux din propria țară. Poate că acest lucru nu este surprinzător, deoarece Franța are o istorie îndelungată de a conduce restul lumii în moda de lux. Strângerea sa pe piața globală de lux pare asigurată pentru viitorul previzibil.

În ciuda faptului că este locul de naștere al unor designeri de modă renumiți precum Balenciaga și Paco Rabanne și căminul casei de lux, Loewe, nu există dragoste locală demonstrată în garderoba consumatorilor spanioli care, în schimb, apelează la Franța și Italia pentru look-urile lor de lux. După Louis Vuitton, Gucci se află pe locul doi cu 135.000 de căutări, iar Lacoste pe locul al treilea cu 110.000.

scroll to top