Închide

Louis Vuitton, cea mai valoroasă companie din industria luxului în 2021. Cum stă concurența?

Avatar
Louis Vuitton

Foto: fashionunited.com

Timp de citire: 2 minute

Louis Vuitton s-a clasat drept cea mai valoroasă companie de lux în raportul Interbrand Top Global Brands 2021. Casa de modă franceză de lux ocupă locul 13 și este singura companie de modă prezentă în top 20. Chanel și Hermès se clasează pe locurile 22 și, respectiv, 23, scrie FashionUnited.

Primele trei locuri sunt ocupate de giganții tehnologici Apple, Amazon și Microsoft.

H&M și Zara ocupă locurile 43 și 45 în raport, unde apar, de asemenea, giganții industriei frumuseții l’Oreal și Sephora, pe locurile 53 și 100. Sephora este singura intrare nouă din listă, fapt care poate reprezenta un semn de stabilizare a pieței în urma efectelor perturbatoare aduse de pandemie în 2020.

Potrivit CEO-ului Sephora, Martin Brok, succesul Sephora derivă din munca excepțională a celor 35.000 de angajați ai companiei, care a transformat Sephora. într-o „marca dragostei” de lux pentru mulți consumatori. Intrarea Sephora face din Grupul LVMH primul conglomerat care are cinci mărci în clasamentul Best Global Brands (Sephora, Louis Vuitton, Tiffany & Co (92), Hennessy (95) și Dior (77).

Burberry este singura companie britanică de modă listată și se află pe locul 97.

Alte mărci de lux prezente în top 100 includ Gucci (33) și Prada (94).

Giganții de îmbrăcăminte sportivă Nike și Adidas ocupă locurile 11 și, respectiv, 49.

Valoare combinată de peste 2,6 trilioane de dolari

Pe fondul schimbărilor economice, sociale și tehnologice globale profunde, raportul Best Global Brands 2021 a înregistrat cea mai mare creștere a valorii mărcii realizată vreodată. Valoarea combinată a primelor 100 de mărci a crescut de la 2,3 trilioane de dolari în 2020 la aproape 2,7 trilioane în 2021, o creștere generală de 15%.

Sectorul cu cea mai rapidă creștere, cel mai valoros și cel mai performant rămâne tehnologia. Tendințele digitale care au susținut o creștere puternică în acest sector nu arată niciun semn de scădere, iar diferitele moduri profesionale și personale în care consumatorii se bazează pe tehnologia bazată pe cloud, inteligența artificială, streaming și serviciile bazate pe abonament susțin acest sector.

Reprezentarea tehnologiei în clasament reflectă acest lucru; primele trei mărci, Apple, Amazon și Microsoft, reprezintă 62,3% din valoarea totală a primelor zece mărci.

scroll to top