Închide

Mai multe companii, pregătite să amenajeze centre private de vaccinare pe cheltuiala proprie

Avatar
Vaccin Angajati

Foto: The Columbus Dispatch

Timp de citire: < 1 minut

Mai multe companii private, membre ale Confederației Patronale Concordia, vor să amenajeze centre private de vaccinare, suportând costurile logistice, potrivit unui comunicat de presă.

Acest mesaj este transmis pe fondul cererii premierului Florin Cîțu ca mediul de afaceri să sprijini campania de vaccinare.

Reprezentanții Concordia anunță că centrele private pot fi puse la punct odată ce există candrul legal și dozele necesare de vaccin pentru imunizarea angajaților care dorec acest lucru.

Ne-a bucurat declarația premierului Cîțu, care cere mediului de afaceri să se implice în campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât companiile membre și-au exprimat această intenție de mai bine de două luni. Au exprimat nu doar disponibilitate, ci au și investit în crearea unor astfel de facilități, pentru ca împreună să atingem mai repede ținta de vaccinare, ce ne-ar permite întoarcerea mai rapidă la normalitate. Există companii care în câteva zile pot începe procesul de vaccinare. Au nevoie doar de cadrul legal și de vaccinuri. În cele mai multe cazuri, pregătirea logistică va lua puțin timp, dar ea nu poate începe fără direcție clară de la autorități. Ce norme, ce reguli, cum, când, unde, cu cine, cum vin vaccinurile”, a declarat Radu Burnete, director executiv Concordia.

Mai multe companii au deschis deja centre de vaccinare în sediile lor. De exemplu, Continental a inaugurat centre de vaccinare pe platformele industriale din Timișoara sau Sibiu, în colaborare cu autoritățile locale. De asemenea, mai multe companii din Parcul Tetarom (Bosch, Emerson, De’Longhi), din Cluj-Napoca, vor amenaja centre de vaccinare.

scroll to top