Închide

Mari consumatori de prostioare | Câți români folosesc lunar platforma TikTok?

Avatar
tiktok, social media, smartphone

Fotografie de iXimus pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Platforma TikTok este folosită în fiecare lună de 7,4 milioane de români care aleg fie să urmărească clipuri sau să le distribuie pe ale lor, să facă duete, transmisiuni live sau să experimenteze efectele şi filtrele speciale, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Cele mai populare videouri şi trenduri pe TikTok dezvăluie pasiunile românilor şi arată aspecte ale culturii locale susţinute de imaginaţia şi creativitatea creatorilor români, transmite News.ro.

Un spaţiu al culturii locale

TikTok a susţinut festivalurile de cultură din România cum ar fi TIFF, FITS şi RCW în trecut şi a încurajat comunitatea locală să aprecieze şi să interacţioneze cu actele de cultură. Anul trecut, TikTok a colaborat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania pentru cea de-a XXI-a ediţie, ca parte a #CultureTok. Parteneriatul cu cel mai mare festival de film din România a inclus evenimente, workshop-uri, LIVE-uri, dar şi hashtag challenge-ul local #PovestitoruldeFilm care a adunat peste 385 de mii de postări.

TikTok a devenit locul în care muzica este descoperită şi redescoperită. De la noile talente care îşi publică cele mai recente cântece, la melodiile consacrate care sunt redescoperite de generaţii noi, remixurile, mashup-urile şi colaborările muzicale prosperă pe platformă. Muzica începe pe TikTok şi este folosită în milioane de creaţii video, propulsând melodiile în fruntea topurilor şi consolidând carierele artiştilor de toate genurile.

Senzaţia pop INNA a devenit şi mai cunoscută pe TikTok la nivel mondial datorită single-ului “Up” în colaborare cu Sean Paul, care a inspirat peste 1.6 milioane de videoclipuri. Artista Olivia Addams (@oliviaaddams) şi-a început cariera muzicală pe TikTok, unde şi-a promovat pentru prima dată melodia de succes „I’m Lost”, care a ajuns pe locul #1 în Viral 50 Spotify Romania.

Terenul fanilor sportului

Sportul este una dintre cele mai populare forme de divertisment pe TikTok, iar hashtag-ul #TikTokFootball a adunat peste 12 miliarde de vizualizări. În România, hashtag-ul #fotbalromania însumează 499.6M de vizualizări şi adună noutăţi, poveştile jucătorilor şi echipelor şi momente memorabile din lumea fotbalului. Conţinutul din sala de sport este, de asemenea, popular, creatorii oferind inspiraţie pentru antrenamente şi stil de viaţă sub hashtag-ul #fitnessromania, care a adunat 293.6 milioane de vizualizări.

#LearnonTikTok este un trend popular în întreaga lume, dar şi în România. Unele dintre cele mai folosite hashtag-uri şi cele mai mari comunităţi TikTok din România sunt dedicate învăţării şi descoperirii lucrurilor noi. De la #invatapetiktok, care a strâns 9 miliarde de vizualizări şi care reprezintă unul dintre cele mai populare hashtag-uri din ţară şi până la #dezvoltarepersonala care a adunat 1.2 miliarde de vizualizări, românii învaţă şi se dezvoltă în fiecare zi. În timpul examenelor naţionale, învăţarea pe TikTok devine principalul trend, iar profesorii organizează sesiuni live pentru studierea subiectelor de examen.

Românii distribuie momente unice din viaţa lor pe TikTok. #viatalatara este o comunitate creată de oameni care doresc să împărtăşească conţinut din viaţa lor la ţară şi care arată cum îşi îngrijesc pământurile, plantele şi animalele de fermă. Ei postează sfaturi, momente din viaţa reală, peisaje şi poveşti amuzante, iar hashtag-ul a ajuns 681.6 milioane de vizualizări şi este în creştere.

Un alt trend popular care capătă amploare în România este #vlogzilnic, unde creatori din toată ţara îşi arată viaţa de zi cu zi în timp ce muncesc, studiază şi trăiesc într-un mod autentic.

TikTok are birouri globale în: Los Angeles, New York, Londra, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul şi Tokyo.

scroll to top