Închide

Maximum zece persoane pot fi înregistrate la o adresă

Avatar
Buletin Brad Pitt

Foto: El Pais

Timp de citire: < 1 minut

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, o lege care prevede că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate mai mult de zece persoane. Legea așteaptă să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Limita nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă să înţelege titularul dreptului locativ, soţul, soţia acestuia, rudele titularului şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, arată proiectul de lege, potrivit RFI.

Nerespectarea este sancţionată cu amendă între 75 şi 150 lei.

Potrivit noilor reglementări, „de la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate se soluţionează de către orice serviciu public comunitar de Evidenţă a Persoanelor, indiferent de locul de domiciliu sau reşedinţa persoanelor fizice”.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 258 voturi „pentru” și șapte „contra”. Proiectul a fost inițiat de 113 deputați și senatori PSD, AUR și minorități naționale.

Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea adoptată de Parlament poate fi consultată aici. 

scroll to top