Închide

Mediul de business, avertisment sever: ”Pensiile speciale pun în pericol viitorul României”

Avatar
in a working environment, notebook, desk

Fotografie de Edar pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În timp ce liderii politici își pasează responsabilitatea de la unul la celălalt pe tema reformării sistemului de pensii și al eliminării pensiilor speciale, mediul de business le cere ca reprezentanții săi să fie invitați la consultări asupra deciziilor privind pensiile speciale, ”în condițiile în care Curtea Constituțională nu poate fi arbitru într-un meci în care este jucător”, potrivit unui comunicat al asociației Romanian Business Leaders (RBL).

Decizia pensiilor speciale nu poate fi doar a Guvernului, a Parlamentului și a Curții Constituționale, aflate într-un conflict de interese evident, apreciază semnatarii unei scrisori deschise care ia forma unui ”Apel pentru formarea Coaliției pentru PNRR”.

”Miza este viitorul României și el nu poate fi lăsat în mâna celor care sunt într-un conflict evident de interese”, mai scriu semnatarii textului citat.

Mai jos, textul integral al scrisorii deschise redactate de reprezentanții RBL (subl. RBL):

Decizia pensiilor speciale nu poate fi doar a Guvernului, a Parlamentului și a Curții Constituționale, aflate într-un conflict de interese evident.

Romanian Business Leaders face un apel către toate organizațiile mediului de afaceri și cele ale societății civile pentru coalizare și solicită Guvernului și Parlamentului ca organizațiile să fie invitate în consultări asupra deciziilor privind pensiile speciale, în condițiile în care Curtea Constituțională nu poate fi arbitru într-un meci în care este jucător. Miza este viitorul României și el nu poate fi lăsat în mâna celor care sunt într-un conflict evident de interese.

Coaliția pentru PNRR va fi coaliția organizațiilor care vor monitoriza și vor interveni cu toate instrumentele legale posibile, ca România să nu rateze șansa modernizării.

Dacă România ar fi o întreprindere, consiliul ei de administrație ar fi Guvernul și Parlamentul, care au decis să își crească beneficiile. Angajații săi ar fi mediul de afaceri, care acum sunt amenințați de către consiliul de administrație cu scăderea veniturilor prin impozitare suplimentară, care să acopere nevoia consiliului de a-și crește beneficiile. Și ar mai avea întreprinderea România 19 milioane de acționari, populația sa, care riscă să piardă 23 de miliarde de euro, banii rămași din PNRR: autostrăzi, spitale, digitalizare, modernizare.

Haideți să nu fim doar spectatori în desenarea viitorului Romăniei. Datorăm asta copiilor noștri!

scroll to top