Închide

Mercedes-Benz vrea să aibă fabrici care să producă exclusiv vehicule electrice

Avatar
Mercedes Electric

Sursa foto: Daimler AG.

Timp de citire: 2 minute

Mercedes-Benz se aşteaptă să aibă fabrici care să producă exclusiv vehicule electrice până în a doua jumătate a acestui deceniu, dar va evita construirea de fabrici numai pentru vehicule electrice, menţinând în schimb liniile de producţie flexibile, în conformitate cu cererea pieţei, transmite Reuters.

Producătorul auto german prevede că unele dintre liniile sale de producţie vor trece complet la vehicule electrice chiar mai devreme, a declarat şeful de producţie Joerg Burzer într-un interviu pentru Reuters.

”Construirea unei fabrici cu totul noi de vehicule electrice cu baterii necesită timp. Am adoptat o altă abordare. Cu siguranţă vom avea câteva linii care produc doar vehicule electrice în următorii câţiva ani… vedem şi fabrici întregi trecând la electrice – acesta este un subiect pentru a doua jumătate a deceniului”, a spus Burzer.

Producătorul auto premium va lansa producţia modelului său EQE, prezentat în septembrie anul trecut la Salonul IAA Mobility, de la Bremen, la sfârşitul acestui an, urmat de Beijing şi Tuscaloosa.

Mercedes pariază pe modelul EQE, o adaptare electrică a clasei E cu o autonomie maximă de 660 km, pentru a creşte vânzările de vehicule electrice, compania transferând investiţiile de la vehiculele cu ardere internă către cele integral electrice.

”Odată cu intensificarea producţiei de EQE la Bremen şi mai târziu la Beijing, intrăm într-un segment în care putem livra la volume mult mai mari”, a spus Burzer.

Doar 2,3% din vânzările Mercedes-Benz Cars de anul trecut au fost vehicule electrice cu baterie, proporţia crescând la 11% incluzând vehiculele hibride.

Începând cu 2025, Mercedes-Benz se aşteaptă ca maşinile electrice şi hibride să reprezinte 50% din vânzări, iar maşinile integral electrice vor reprezenta cea mai mare parte.

Toate modelele existente sunt construite în fabrici care produc şi vehicule cu motoare cu ardere internă, cu bateriile transportate pe calea ferată de la fabrica principală din Sindelfingen la fabricile din Germania şi Ungaria.

În continuare, asamblarea şi producţia bateriilor ar putea fi aduse mai aproape de fabricile de maşini, pe măsură ce designul vehiculelor se dezvoltă pentru a integra bateria mai strâns în maşină, a spus Burzer.

scroll to top