Închide

Meta a început a treia sa rundă de concedieri

Avatar
meta, logo, internet

Fotografie de Artapixel pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Meta a început o a treia rundă de concedieri, ca parte a planului de mai multe miliarde de dolari al companiei de a reduce costurile, transmite CNBC.

Cea mai recentă rundă de reduceri de personal vizează membrii grupurilor de afaceri ale Meta şi urmează unei runde anterioare de concedieri din aprilie, care i-a afectat pe angajaţii în roluri tehnice.

Aproximativ 10.000 de lucrători îşi vor pierde locurile de muncă între reducerile din aprilie şi mai, după prima rundă a companiei din noiembrie, care a afectat 11.000 de angajaţi.

Angajaţii Meta cu roluri în experienţa utilizatorului, marketing, recrutare şi inginerie au apelat la LinkedIn pentru a anunţa că au fost eliberaţi din funcţii miercuri, confirmând un articol anterior al Reuters.

Meta a refuzat să comenteze, dar a trimis CNBC la o postare anterioară a CEO-ului Mark Zuckerberg, spunând că reducerile grupurilor de afaceri ale companiei vor începe la sfârşitul lunii mai.

Reducerile fac parte din aşa-numitul an al eficienţei Meta, pe care Zuckerberg l-a propus ca fiind necesar pentru ca Meta să devină mai suplă şi mai agilă, pe fondul unei economii provocatoare şi al pieţei de publicitate digitală slăbită.

”Aşa cum am vorbit despre eficienţă anul acesta, am spus că o parte din munca noastră va implica eliminarea unor locuri de muncă şi asta va fi atât pentru construirea unei companii mai suple, mai tehnice, cât şi pentru îmbunătăţirea performanţei noastre de afaceri, pentru a ne permite o viziune pe termen lung”, a spus Zuckerberg în martie, într-o postare.

În aprilie, Meta a raportat că veniturile din primul trimestru au crescut cu 3% de la 27,91 miliarde de dolari cu un an mai devreme, după trei trimestre consecutive în care au scăzut.

În ciuda reducerilor de costuri, Meta încă investeşte masiv în metaversul în curs de dezvoltare, iar unitatea sa Reality Labs, care dezvoltă tehnologii de realitate virtuală şi realitate augmentată, a înregistrat o pierdere operaţională de 3,99 miliarde de dolari, în timp ce a generat vânzări de 339 de milioane de dolari în primul trimestru.

Investitorii au lăudat reducerea majoră a costurilor de către Meta, trimiţând acţiunile gigantului reţelelor sociale să crească cu 180% la 246,74 dolari pe unitate, de când au ajuns la sub 89 de dolari pe unitate, în noiembrie.

scroll to top