Închide

Meta | Datele personale ale utilizatorilor Facebook şi Instagram nu vor mai putea fi partajate

Avatar
privacy policy, dsgvo, consumer protection

Fotografie de viarami pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

La recomandarea propriului Consiliul de Supraveghere, Meta a decis să nu mai permită partajarea informaţiilor personale a altor utilizatori, chiar dacă acestea sunt publice.

Potrivit news.ro, datele personale ale utilizatorilor Facebook şi Instagram nu vor mai putea fi partajate de alţi utilizatori, anunţă Meta, care spune că a luat această decizie pentru a creşte nivelul de securitate al datelor personale.

Din acelaşi motiv, nu mai poate fi dat share nici măcar datelor personale pe care utilizatorul le afişează public. Acestea rămân vizibile în paginile de profil, dar nu mai pot fi partajate de alţii.

Limitarea nu se opreşte doar la informaţiile în format text, precum adrese şi numere de telefon, ci se aplică inclusiv fotografiilor în care se vede domiciliul utilizatorilor.

Sunt specificate şi excepţii de la noua regulă. Pot fi partajate imagini cu exteriorul caselor unor înalţi oficiali sau ale altor persoane, dacă acestea fac obiectului unui material de presă.

Măsura a fost recomandată în februarie de Consiliul de Supraveghere, instituţie independentă din cadrul Meta, care are rolul de a verifica şi consilia compania în ceea ce priveşte moderarea conţinutului şi protecţia datelor.

scroll to top