Închide

Meta lansează rețeaua Threads în Europa în decembrie

Avatar
Threads

Sursa foto: Threads.

Timp de citire: 2 minute

Meta, compania mamă a Facebook, plănuiește să lanseze Threads în Europa în decembrie, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, transmite The Wall Street Journal. Ar fi cea mai mare expansiune pe piață a Threads de la debutul său din iulie, când a început rivalitatea cu X, fostul Twitter.

La lansarea sa din iulie, Threads a devenit disponibil pe majoritatea piețelor din întreaga lume, dar Meta a amânat lansarea în Uniunea Europeană din cauza reglementărilor acesteia pentru serviciile online.

Pentru a respecta aceste reglementări, Meta va oferi utilizatorilor din UE posibilitatea de a alege să folosească Threads doar pentru consum, fără un profil care să le permită să facă postări, transmite G4Media.

De asemenea, Adam Mosseri, șeful Instagram, a declarat recent că toți utilizatorii Threads vor putea de acum înainte să își șteargă conturile de pe acest serviciu fără a fi nevoiți să șteargă și conturile Instagram cu care sunt asociați.

Extinderea pe piață a Threads vine după ce numeroși agenți de publicitate, printre care Apple, Disney și IBM, și-au întrerupt cheltuielile publicitare pe X după ce Musk a făcut comentarii controversate de pe contul său, inclusiv unul în care a spus că o postare antisemită era „adevărul real”.

Musk a declarat miercuri că oricine încearcă să îl „șantajeze” cu privire la banii de publicitate ar putea „să se ducă naibii”.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a declarat în octombrie că Threads are „puțin sub 100 de milioane de utilizatori activi lunar”, adăugând că el crede că ar putea ajunge la un miliard de utilizatori în câțiva ani.

Includerea UE ar putea duce la aproximativ 40 de milioane de utilizatori lunari suplimentari pentru Threads în 2024, estimează Williamson, pe baza cifrelor de utilizatori UE raportate de Meta pentru Instagram și a procentului de utilizatori Instagram care au devenit utilizatori activi pe Threads pe alte piețe. Această extindere ar reprezenta un impuls semnificativ pentru baza de utilizatori a Threads, a spus ea.

Threads are aproximativ 73 de milioane de utilizatori globali lunari, iar X are 365 de milioane, potrivit Sensor Tower, o firmă de analiză.

scroll to top