Închide

METRO vrea să vândă magazinele din Belgia. Ce retaileri sunt în cărți să le preia?

Avatar
Metro

Foto: Adobe Stock

Timp de citire: < 1 minut

Retailerul german Metro caută un cumpărător pentru filiala sa din Belgia. Şaptesprezece magazine sunt puse în joc. Analiştii cred că cei mai probabili cumpărători sunt doi retaileri olandezi.

Grupul METRO are două lanțuri în Belgia: lanțul său de furnizori de ospitalitate are unsprezece magazine în Regat, în timp ce angrosistul Makro are șase.

Sucursala belgiană are probleme financiare de ceva vreme: în anul financiar 2019-2020, compania a avut pierderi de 44 milioane de euro la o cifră de afaceri de 714 milioane, cu un an mai devreme pierderile erau chiar de 67 milioane la o cifră de afaceri de 738 milioane. În ultimii ani, filiala belgiană a costat retailerul aproximativ 420 milioane de euro. Mai multe încercări de restructurare și repoziționare a lanțurilor au eșuat: în special lanțul Makro se luptă cu costuri enorme și un concept depășit, potrivit RetailDetail.eu.

Ziarul belgian de afaceri De Tijd relatează acum că METRO a cerut băncii Rothschild să exploreze toate opțiunile de vânzare și se spune că au avut deja discuții cu cumpărătorii interesați. Grupul olandez Sligro poate fi unul singur – la urma urmei, grupul a făcut deja mai multe achiziții în Belgia. Mai mult, lanțul de supermarketuri Jumbo ar putea fi și el interesat, deși magazinele uriașe Makro sunt mult prea mari pentru a găzdui doar un supermarket.

scroll to top