Închide

Microsoft va folosi roci care absorb carbonul pentru a îndeplini obiectivele climatice

Avatar

Foto: news.microsoft.com

Timp de citire: 2 minute

Majoritatea eforturilor mondiale de eliminare a carbonului din atmosferă folosesc dispozitive gigantice, asemănătoare unui vid, care aspiră aerul și izolează carbonul. Microsoft finanțează o nouă abordare care utilizează calcar zdrobit pentru a obține același rezultat, potrivit The Wall Street Journal.

Compania de tehnologie a declarat joi că a fost de acord să cumpere credite de la start-up-ul Heirloom Carbon pentru eliminarea a până la 315.000 de tone de dioxid de carbon în 10 ani. Acest lucru ar însemna un angajament de cumpărare de cel puțin 200 de milioane de dolari, pe baza prețurilor de pe piață, și ar compensa echivalentul emisiilor anuale a aproximativ 70.000 de mașini pe benzină.

Acordul va ajuta Microsoft să își neutralizeze emisiile de carbon și reprezintă una dintre cele mai mari achiziții de credite de reducere a emisiilor de carbon.

De asemenea, arată cum eliminarea carbonului devine rapid o industrie importantă, chiar dacă tehnologiile sunt încă în curs de dezvoltare. Lideri de afaceri precum Microsoft și JPMorgan Chase și guvernele finanțează o serie de abordări, inclusiv îngroparea de material vegetal bogat în carbon și modificări ale chimiei oceanului care sporesc absorbția de carbon.

Heirloom a fost selectată în urmă cu câteva săptămâni ca potențială beneficiară a sute de milioane de dolari din partea guvernului american, ca parte a unui program de lege privind infrastructura din 2021 pentru a da un impuls industriei. O parte din acordul de achiziție al Microsoft este legată de activitatea Heirloom într-un hub finanțat de guvern în Louisiana, ilustrând modul în care finanțarea federală accelerează dezvoltarea sectorului. Este prima achiziție nouă de credite legată de proiectele guvernamentale.

“Toate aceste componente diferite sunt într-adevăr ceea ce este necesar pentru a vedea cum această industrie prinde contur”, a declarat Shashank Samala, directorul executiv al Heirloom. “A fost un impuls destul de nebunesc pentru companie”.

Înființată în 2020, Heirloom speră să folosească acordul cu Microsoft pentru a strânge bani de la investitori pentru a construi primul său proiect la scară largă în cursul acestui an. Startup-ul va trebui să contribuie cu fonduri echivalente cu subvențiile guvernamentale pentru efortul din Louisiana, care va dura mult mai mult.

scroll to top