NASA trimite spre Stația Spațială 128 de calamari și alte 5000 de animale microscopice


Autor:    -  
Gettyimages 508486981 1024x680
Foto: medicalnewstoday.com

Timp de citire: 2 minute

Peste 100 calamari și 5.000 de animale microscopice urmează să fie trimise spre Stația Spațială Internațională (ISS), relatează BBC.

Calamarii, împreună cu alte echipamente pentru experimente, se vor îndrepta către ISS cu racheta Falcon 9 a SpaceX.

Oamenii de știință speră că experimentele îi vor putea ajuta să înțeleagă efectele zborurilor spațiale.

Cei 128 calamari vor fi folosiți ca parte a cercetării asupra interacțiunilor benefice dintre microbi și animale, aceasta deoarece au un sistem imunitar similar cu cel al oamenilor.

NASA spune că experimentul ar putea ajuta la dezvoltarea unor măsuri de protecție care să-i ajute pe astronauți să rămână sănătoși în timpul misiunilor spațiale lungi.

Animalele, inclusiv oamenii, se bazează pe microbii noștri pentru a menține un sistem digestiv și imunitar sănătos. Nu înțelegem pe deplin modul în care zborul spațial modifică aceste interacțiuni benefice, a declarat Jamie Foster, coordonatorul principal al experimentului.

Calamarii ar putea să-i ajute pe cercetători să rezolve „aceste probleme importante pentru sănătatea animalelor”.

De asemenea, pe racheta Space X li se alătură 5.000 de tardigrade, mai des denumiți urși de apă. Animalele microscopice pot tolera medii mai extreme decât o pot face majoritatea formelor de viață. Acest lucru le face perfecte pentru a studia modul în care viața răspunde și se adaptează la medii extreme.

Se speră că aceste informații pot fi apoi utilizate pentru a înțelege factorii de stres care afectează oamenii în spațiu.

Unul dintre lucrurile pe care suntem cu adevărat dornici să le facem este să înțelegem cum supraviețuiesc și se reproduc tardigradele în aceste medii și dacă putem învăța ceva despre trucurile pe care le folosesc și le putem adapta pentru a proteja astronauții, a declarat Thomas Boothby, investigatorul principal al experimentului.

Alte experimente care urmează să fie efectuate includ o analiză care stabilește dacă brațele robotizate pot fi operate de la distanță folosind realitatea virtuală, împreună cu un studiu privind producția de bumbac mai dur.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!