Închide

Nu au cum ne mulțumi cât e nevoie! 70% din cerealele ucrainene se exportă prin România (premierul Denys Shmyhal)

Avatar
Ucraina Cereale Shutterstock

Foto: Shutterstock.com

Timp de citire: < 1 minut

Parteneriatul dintre Ucraina și România este larg și curpinzător, a declarat premierul ucrainean Denys Shmyhal, care susține că prin țara noastră trec 70% din cerealele exportate de Ucraina.

Prim-ministrul ucrainean a transmis un mesaj video în cadrul evenimentului de la Sinaia și a spus că autoritățile de la Kiev apreciază măsurile luate de România, transmite Agerpres.

„Parteneriatul nostru este larg şi cuprinzător. Apreciem măsurile luate de România cu privire la aspecte financiare, sancţiuni. Cooperarea pe partea de logistică este deosebit de importantă, asigurăm coridor de transport pentru exportul Ucrainei. În prezent, 70% din cerealele noastre se exportă prin România. Astfel, Ucraina continuă să fie un garant al securităţii alimentare globale”, a declarat Denys Shmyhal.

Tot ce s-a distrus din Ucraina trebuie refăcut, a subliniat el, spunând că reconstrucția țării este principala prioritate a autorităților de la Kiev.

„Avem speranţe cu privire la participarea României în reconstruirea economiei şi infrastructurii Ucrainei. (…) De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, Ucraina a suferit daune fără precedent. Milioane de oameni au fugit în străinătate sau s-au mutat în ţară. Duşmanul a distrus sau a deteriorat peste 257.000 de obiective. Aceasta include şcoli, spitale şi clădiri rezidenţiale. Posibil 30% din teritoriul nostru este minat. Atacurile (…) au deteriorat 50% din reţeaua de electricitate”, a mai spus Denys Shmyhal, în conferința în care a transmis un mesaj și Marcel Ciolacu.
scroll to top