Închide

O investiție de aproape 3 miliarde de lei, supravegheată financiar de… Ceaușescu

Avatar
brown train rail between green trees during daytime

Fotografie de Nature Uninterrupted Photography pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a încheiat un contract pentru auditarea financiară a cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului de modernizare a liniei de cale ferată dintre Brașov și Sighișoara. La licitație s-au înscris două firme, iar compania a ales serviciile firmei de contabilitate, audit și consultanță Ceaușescu & Partners SRL din Constanța, potrivit publicației locale BizBrașov.

Compania constănțeană va încasa pentru aceste servicii 396.270 de lei cu TVA și va monitoriza cheltuielile pe o perioadă de 24 de luni.

Ceauşescu & Partners și-a început activitatea în 2007 și pune la dispoziţia clienţilor servicii de consultanţă în afaceri, audit financiar, resurse umane, contabilitate şi fiscalitate. Firma este deținută de Andreea Ceaușescu care are 60% din acțiuni și Leonardo Petre Ceaușescu, care are 40%. În 2019, compania a avut o cifră de afaceri 2.002.000 lei în 2019, ultimul an de raportare la Ministerul Finanțelor și un profit de 218.392 lei, cu un număr mediu de 22 de angajați.

Lucrările de reabilitare ale acestui sector de cale ferată din judeţul Braşov, demarate în vara anului trecut, ar urma să fie executate în 4 ani (48 de luni), la care se adaugă încă 60 de luni pentru notificarea eventualelor defecţiuni. Lucrările sunt derulate de asocierea RailWorks, iar valoarea totală a contractului este de 2,72 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit CFR, modernizarea căii ferate pe cele două subsecţiuni, Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, în lungime totală de aproximativ 86 de km, cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară, beneficiile finale ale proiectului fiind creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 160 km/h, reducerea duratei de călătorie, creşterea gradului de siguranţă feroviară şi îmbunătăţirea gradului de confort în staţiile de cale ferată.

scroll to top