Închide

Oficial: Aegon vinde subsidiarele din Europa de Centrală și de Est. Cine este noul proprietar?

Avatar
Aegon

Sursa foto: Aegon.

Timp de citire: 2 minute

Grupul olandez de asigurări Aegon a anunțat astăzi acordul de vânzare a activităților de asigurări, pensii și administrarea activelor pe care le desfășoară în Ungaria, Polonia, România și Turcia pentru 830 milioane EUR către Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG), anunță asigurătorul olandez într-un comunicat de presă.

”Această tranzacție va simplifica amprenta Aegon și ne va consolida bilanțul”,

a declarat Lard Friese, CEO Aegon.

”Ne intensificăm accentul strategic și ne propunem să ne concentrăm asupra acelor țări și linii de afaceri în care Aegon poate crea cea mai mare valoare. Aș dori să mulțumesc angajaților noștri din Ungaria, Polonia, România și Turcia pentru contribuția lor semnificativă la Aegon de-a lungul anilor. Credem că afacerile noastre vor beneficia foarte mult de experiența vastă a VIG, un grup de asigurări de top din regiune.”

Tranzacția se ridică la 830 milioane EUR și reprezintă un multiplu de 2,6 ori valoarea contabilă la 30 iunie 2020.

Acest lucru va avea ca rezultat o creștere a capitalului propriu IFRS de 505 milioane EUR, din care 362 milioane EUR vor fi recunoscute drept câștig contabil, pe baza bilanțului la 30 iunie 2020.

Venitul net total subiacent al afacerilor Aegon din Europa Centrală și de Est s-a ridicat la 54 milioane EUR în 2019, ceea ce implică o tranzacție care multiplică de 15 ori câștigul net subiacent. Ca urmare a tranzacției, se estimează că rata de solvabilitate a grupului olandez se va îmbunătăți cu aproximativ 8 puncte procentuale.

Veniturile vor fi alocate la nivel de grup și vor crește flexibilitatea financiară a Aegon pentru a-și îndeplini prioritățile strategice, arată Aegon în comunicat.

Pe 10 decembrie 2020, Aegon va oferi o actualizare a strategiei și a obiectivelor financiare în cadrul unui eveniment online, dedicat prezenței sale pe piețele de capital.

Tranzacția va fi supusă aprobărilor autorităților de reglementare și antitrust, așa cum se obișnuiește pentru tranzacțiile de această natură. Acestea este de așteptat să se încheie în a doua jumătate a anului 2021.

scroll to top