Închide

Oficial: Lotul 2 Sebeş – Turda intră în circulație începând de marți, cu restricțiile anunțate

Avatar
Autostrada A10 Sebes Turda Lotul 2 Camioane Si Asfaltari

Sursa foto: Ziarul Unirea.

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că a fost să verifice ce se întâmplă pe Lotul 2 Sebeş-Turda, iar, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu reprezentanţii CNAIR, a spus că marţi după-amiază se va da drumul circulaţiei pe acest segment de autostradă, cu restricţiile anunţate de vineri: un kilometru pe care se va circula pe o singură bandă, anunță News.ro.

”Astăzi i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct şi care sunt beneficiarii, şi anume CNAIR şi având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore, care pot fi terminate până mâine, odată cu finalizarea acestor lucrări, mâine după-amiază se va da drumul pe lotul 2 Sebeş-Turda, cu restricţiile anunţate de vineri, şi anume acel kilometru unde va fi circulaţia pe o singură bandă”, a declarat ministrul.

Grindeanu a mai spus că doreşte ca ”aceste lucruri să se desfăşoare normal, fără festivisme şi tăieri de panglici”.

”Nu e loc de festivism, datoria statului faţă de cetăţeni este una mare, de 30 de ani. Am făcut lucrurile acestea pe repede-nainte pentru că exista riscul să stăm încă trei, patru, cinci, şase zile cu lucrurile neterminate şi nefolosit acel tronson. Am fost, am verificat personal, am luat toate măsurile de siguranţă şi am discutat cu colegii din minister. Imediat cum sunt finalizate ultimele, care sunt minore, şi pot fi făcute până mâine, acest tronson va fi dat în circulaţie astfel încât de la Sebeş până la Cluj să se poată circula în regim de autostradă, cu acele restricţii”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul a anunţat şi priorităţile în privinţa fondurilor europene, pe segmentul de transporturi.

”Aici avem cele trei bucăţi mari, fostul exerciţiu bugetar, viitorul exerciţiu bugetar şi PNRR. Avem două borne importante până la sfârşitul anului, pe care trebuie să le atingem”, a spus Grindeanu.

El a mai precizat că îşi propune să se finalizeze discuţiile cu DGRegio, pentru a putea aproba planul investițional printr-o hotărâre de guvern. A doua bornă invocată de Grindeanu este strategia feroviară, prevăzută în PNRR, respectiv normele de aplicare, care de asemenea trebuie aprobate printr-o hotărâre de guvern până la sfîrşitul anului.

Sorin Grindeanu a spus că a primit asigurări de la colegi că la finalul acestei săptămâni va fi finalizată această strategie, astfel încât ce ţine de Ministerul Transporturilor, în ce privește sectorul feroviar, să fie atins.

scroll to top