Închide

Olaf Scholz: Germania va renunţa complet în viitor la resursele energetice din Rusia

Avatar
german, flag, germany

Fotografie de RalfWieckhorst pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Cancelarul german, Olaf Scholz, speră că în viitor ţara sa va putea renunţa complet la resursele energetice ruseşti. ‘În momentul de faţă luăm deciziile necesare pentru a deveni independenţi pe termen lung’, a adăugat el, într-un interviu acordat ziarelor, aparţinând grupului media Funke, citate de DcNews.ro.

Scholz este încrezător că Germania va supravieţui cu succes în această iarnă şi va rămâne o putere industrială puternică. Potrivit acestuia, Berlinul mizează pe noile canale de import de resurse energetice. Totodată, cancelarul consideră că nu vor mai putea exista preţurile care existau înainte de conflictul ucrainean.

‘Începând din 2045, dorim să fim complet neutri, din punct de vedere climatic, şi să producem energie, fără a folosi gaze naturale, cărbune sau petrol’, a spus Scholz. El a mai afirmat că, după încheierea conflictului ucrainean, este dispus să revină la convorbiri cu Rusia pe tema controlului asupra armelor în Europa. ‘Suntem pregătiţi pentru a purta convorbiri cu Rusia cu privire la controlul asupra armelor în Europa, am discutat despre aceasta chiar înainte de conflict, iar poziţia noastră nu s-a modificat’, a spus cancelarul. Scholz a confirmat că Germania va continua să ofere asistenţă Ucrainei.

Potrivit informaţiilor din presă, la începutul acestei săptămâni, Bundeswehr a predat Kievului 20 de vehicule blindate Dingo şi două remorci şi transportoare cisternă M1070 Oshkosh. Sunt pregătite pentru a fi livrate în viitorul apropiat în Ucraina 18 obuziere de artilerie autopropulsate cu roţi ACS RCH-155, echipamente auto, senzori anti-dronă. În interviu, cancelarul a remarcat însă că, în acelaşi timp, Berlinul va depune eforturi pentru a preveni un conflict direct între NATO şi Rusia. “Facem tot ce ne stă în putere pentru a preveni un război direct între Rusia şi NATO. Într-un astfel de conflict, ar exista doar perdanţi la nivelul întregii lumi”, a spus el, transmite Rador.

scroll to top