Închide

OMV și Wintershall, date afară din proiectele de extragere a gazelor din zona arctică a Rusiei

Avatar
220120 Turon Bohrung Hero

Instalații de producție la zăcământul Yuzhno-Russkoye din nordul Rusiei. Sursa foto: Wintershall Dea / Boris Velicov.

Timp de citire: < 1 minut

Grupul austriac OMV şi compania germană Wintershall Dea îşi vor pierde oficial participaţiile în proiectele de extragere a gazelor din zona arctică care aparţine Rusiei, conform unui decret semnat de preşedintele Vladimir Putin, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

OMV s-a retras anul trecut din Rusia, în urma conflictului din Ucraina.

Wintershall Dea, o societate mixtă a BASF şi firmei de investiţii LetterOne a miliardarului rus Mikhail Fridman, este în curs de a ieşi de pe piaţa rusă.

Toate activităţile cu participare rusă, inclusiv participaţia deţinută de Wintershall Dea în gazoductul Nord Stream, precum şi societăţile mixte cu Gazprom vor fi separate juridic până la mijlocul anului viitor.

Conform decretului, participaţiile OMV şi Wintershall Dea în zăcământul Yuzhno-Russkoye şi în proiectele Achimov vor reveni unor companii ruseşti nou create. Ambele proiecte sunt în regiunea Yamal-Nenets din nordul extrem al Rusiei.

Toate participaţiile deţinute de firmele străine în societăţile mixte cu Gazprom vor reveni unor noi entităţi ruseşti. Acţionarii vor primi acţiuni proporţional cu participaţiile lor în societăţile mixte. Câştigurile de pe urma vânzării acestor participaţii vor fi puse în conturi speciale. Toate acordurile corporate în vigoare anterior nu mai sunt valide din momentul publicării decretului, au precizat autorităţile de la Moscova.

scroll to top