Închide

Până în 2025, Volkswagen intenționează să devină cel mai mare producător de mașini electrice

Avatar
Electric Volkswagen 78

Sursă foto: Realitatea.md

Timp de citire: < 1 minut

Constructorul german de automobile are planuri mari. Până în 2025, Volkswagen intenționează să devină cel mai mare producător de mașini electrice, întrecându-i astfel pe americanii de la Tesla, potrivit Automarket.

Producătorul din Wolfsburg și-a prezentat strategia de produs pentru următorii zece ani. În cadrul acestui eveniment, mai marii companiei au vorbit și despre câteva dintre obiectivele pe care vor să le îndeplinească până în 2025.

Printre altele, Volkswagen vrea să-i depășească pe americanii de la Tesla în ceea ce privește vânzarea de mașini electrice, devenind astfel cel mai mare producător de mașini cu zero emisii din industria auto.

Anunțul a fost făcut chiar de Herbert Diess, șeful Grupului Volkswagen.

“Ne-am stabilit obiectivul strategic de a deveni lider mondial pe piața vehiculelor electrice. Și suntem pe drumul cel bun. Acum stabilim parametrii,”

a declarat oficialul.

Ca o scurtă paranteză, în 2020, mașinile electrice au reprezentat doar 3% din vânzările globale ale producătorului din Wolfsburg.

Mergând mai departe de 2025, Volkswagen vrea ca majoritatea mașinilor comercializate pe marile piețe să fie cu zero emisii până în 2040. În 2050, germanii se vor a fi deja o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

scroll to top