Închide

Pas important | Hidroelectrica și Salrom, în linie dreaptă pentru listarea la Bursa de Valori

Avatar
Hidroelectrica România Copyright Www.afaceri.news

Steagurile României și al Hidroelectrica la barajul de pe lacul Fântânele Beliș, Munții Apuseni, jud. Cluj. Foto: www.afaceri.news

Timp de citire: < 1 minut

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Fondului Proprietatea, cu această ocazie fiind analizată evoluţia investiţiilor gestionate de FP şi a fost prezentat stadiul pregătirilor pentru listarea la bursă a acţiunilor pe care acest fond le deţine la companiile Hidroelectrica şi Salrom, potrivit unui comunicat al Guvernului.

“Listarea celor două companii la Bursa de Valori Bucureşti, susţinută de Guvernul României, face parte din viziunea implementată la nivelul Executivului pentru a îmbunătăţi guvernanţa şi transparenţa companiilor pe care le deţine. Acest demers va contribui la dezvoltarea pieţei locale de capital, care are un rol fundamental în dezvoltarea companiilor româneşti şi accesul lor la finanţare care să le poată dinamiza investiţiile. Consolidarea investiţiilor va întări economia”, a declarat premierul, citat în comunicat.

Conform sursei citate, finalizarea cu succes a listării unui pachet consistent din acţiunile Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti va permite României să îndeplinească la termen obiectivul stabilit în cadrul PNRR, la sfârşitul primului semestru al anului viitor.

scroll to top