Închide

Pentru nerespectarea unor brevete, Google plătește daune de 338,7 mil. $ companiei Touchstream Technologies

Avatar
Logo, Google Sydney

Fotografie de Mitchell Luo pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Google, parte a grupului Alphabet, a încălcat drepturile de brevete ale dezvoltatorului de software Touchstream Technologies, cu tehnologia sa de streaming la distanţă şi trebuie să plătească daune în valoare de 338,7 milioane de dolari, a decis un juriu federal din Waco, Texas, transmite Reuters.

Juriul a constatat că Chromecast şi alte dispozitive ale Google încalcă brevetele deţinute de Touchstream Technologies legate de transmiterea de videoclipuri de la un ecran la altul, a declarat luni un reprezentant al instanţei.

Purtătorul de cuvânt al Google, Jose Castaneda, a declarat luni că compania va contesta verdictul şi ”a dezvoltat întotdeauna tehnologia în mod independent şi a concurat pe baza ideilor noastre”.

Avocaţii Touchstream din New York nu au răspuns imediat unei cereri de comentariik, transmisă luni.

Touchstream, care face şi afaceri sub numele de Shodogg, a declarat în procesul său intentat în 2021 că fondatorul David Strober a inventat tehnologia în 2010, pentru ”a transmite” videoclipuri de la un dispozitiv mic, cum ar fi un smartphone, pe un dispozitiv mai mare, cum ar fi un televizor.

Potrivit plângerii, Google s-a întâlnit cu Touchstream în legătură cu tehnologia sa în decembrie 2011, dar a spus că nu este interesat, două luni mai târziu.

Google a introdus dispozitivele Chromecast de streaming media în 2013.

Touchstream a spus că Chromecast i-a copiat inovaţiile şi a încălcat trei dintre brevetele sale. De asemenea, a mai spus că brevetele sale au fost încălcate de difuzoarele inteligente Home şi Nest ale Google şi de televizoare şi difuzoare terţe, cu capabilităţi Chromecast.

Google a negat încălcarea drepturilor Touchstream şi a susţinut că brevetele nu valide.

Touchstream a depus plângeri similare împotriva furnizorilor de servicii prin cablu Comcast, Charter şi Altice, din Texas, la începutul acestui an. Acele cazuri sunt încă pe rol.

scroll to top