Închide

Pentru prima dată, YouTube dezvăluie prevalența videoclipurilor care încalcă regulile

Avatar
877972b0 017b 11ea Add6 088504b9b34b

Sursă foto: Getty Images via Engadget

Aproximativ 1,6 milioane de vizualizări pe YouTube din fiecare 1 miliard aparțin unui videoclip care încalcă politicile sale de conținut, a declarat serviciul de streaming deținut de Google Alphabet Inc într-o nouă comunicare, marți, potrivit Reuters.

Rata vizualizării de conținut care încalcă politicile Youtube (Violative view rate) a scăzut cu peste 70% de când a fost urmărită pentru prima dată în al patrulea trimestru al anului 2017, a declarat YouTube, și demonstrează progresul său în blocarea discursurilor care incită la ură și a altor videoclipuri pe care le consideră periculoase înainte de a deveni virale.

Criticii au spus că politica inadecvată a YouTube și a altor companii de socializare permite răspândirea retoricii false și care instigă la ură, fomentând violențe mortale, cum ar fi atacul de la Capitolul SUA din ianuarie.

Rata vizualizării de conținut care încalcă politicile Youtube a fost constantă în ultimele șase trimestre măsurate, potrivit noilor date.

Jennifer O’Connor, director de produs la YouTube, a spus că rata ar putea fluctua pe măsură ce tehnologia, regulile și utilizatorii evoluează. De exemplu, YouTube a eliminat aproape 171.000 de canale pentru discursuri care incită la ură în al patrulea trimestru, de trei ori mai multe decât în ​​perioada precedentă. A atribuit saltul unei tehnologii îmbunătățite de detectare.

Rata vizualizării de conținut care încalcă politicile Youtube cuprinde toate încălcările politicii și este derivată dintr-un eșantion de videoclipuri, dar nu include comentariile la videoclipuri.

Facebook Inc publică o estimare similară, dar exclude agresiunea, spamul și alte încălcări. În plus, Facebook a declarat că cel puțin 15 milioane de vizualizări din 1 miliard în al patrulea trimestru au fost de conținut care încalcă regulile sale împotriva nudității adulților și a activității sexuale, a materialelor violente sau grafice și a discursurilor care instigă la ură.

scroll to top