Închide

„Pentru Tine”, aplicația mobilă pentru livrare lansată de Packeta

Avatar
Crop woman carrying boxes in room

Fotografie de Liza Summer pe Pexels

Timp de citire: 3 minute

Packeta România, sucursala locală a Packeta Group, platformă digitală globală pentru comerțul online, lansează aplicația mobilă Packeta pentru livrarea coletelor, destinată persoanelor fizice.

Cu ajutorul aplicației, coletele se pot trimite la oricare dintre punctele pick-up din rețeaua companiei sau direct la adresă, utilizând serviciul dedicat „Pentru Tine”.

Aplicația Packeta permite trimiterea, primirea și returnarea de colete, rapid, fără timpi de așteptare, direct la punctele pick-up sau la adresă și oferă, totodată, o imagine de ansamblu asupra tuturor expedierilor, transmite Retail.ro.

Cum funcționează livrarea coletelor prin aplicația mobilă Packeta

  • Utilizatorii ambalează bunurile pentru expediere într-un pachet adecvat și introduc în aplicație datele necesare pentru a trimite coletul;
  • Aleg cel mai apropiat punct pick-up, predau coletul acolo și comunică operatorului codul pentru trimiterea coletului generat de aplicație;
  • Operatorul din punctul pick-up aplică o etichetă de expediere pe colet și va preda coletul șoferilor Packeta;
  • Packeta va livra coletul destinatarului la punctul pick-up sau la adresa de livrare specificate. Dacă expedierea a presupus și o plată ramburs, la livrare, sumele indicate vor fi virate în conturile aferente în termen de 10 zile.

Coletele pot fi trimise oricărei persoane fizice din România, Ungaria, Cehia și Slovacia la costuri care pornesc de la 11,9 lei (livrare la punct pick-up) sau de la 18 lei (livrare la adresa) în România. Noul serviciu va fi disponibil în viitorul apropiat în mai multe state, planul Packeta fiind ca acesta sa fie disponibil în toate țările unde există entități locale.

Lansarea aplicației mobile Packeta și a serviciului de livrare de colete „Pentru tine” are loc în contextul creșterii cererii din partea persoanelor fizice pentru soluții de livrare simple, rapide și la costuri reduse, într-o piață în care volumele de colete livrate au crescut considerabil în ultima perioadă.

Compania a anunțat recent că a depășit 800 de puncte pick-up în România, în contextul cererii crescute de soluții alternative de livrare, obiectivul Packeta România vizând extinderea rețelei la peste 1.000 de puncte pick-up în 2022.

Anul trecut, volumul de colete trimise către punctele pick-up s-a dublat, reprezentanții Packeta România mizând pe o dublare și anul acesta a numărului de colete.

Coletele expediate prin serviciul „Pentru tine” vor fi livrate în 24 /48 de ore în România și Ungaria, exceptând zilele de weekend.

“Estimăm că vom opera câteva mii de colete lunar până la finalul anului prin aplicația mobilă Packeta. Având in vedere faptul ca este un serviciu nou, ne așteptăm la o medie lunară de 5.000 – 10.000 de descărcări ale aplicației mobile Packeta de către clienții persoane fizice.” Alexandr Jeleascov, CEO Packeta România

Aplicația Packeta poate fi descărcată gratuit, atât din AppStore, pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS, cât și din Google Play, pentru utilizatorii de dispozitive Android, iar prima expediere de colete cu ridicare de la punct pick-up aflat pe teritoriul României va costa doar 1 leu.

Packeta România este o platformă digitală globală pentru comerțul online, membră a Packeta Group, prezentă pe piața din România încă din 2017. Compania are o rețea extinsă de peste 14.000 de puncte pick-up proprii și peste 5.000 de Z-Box-uri în rețeaua internațională a Packeta Group și alte peste 100.000 de puncte pick-up partenere în toată Europa.

În anul 2021, grupul Packeta a transportat mai mult de 73 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 32.000 de magazine online și selleri persoane juridice. Magazinele online își pot expedia coletele nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional, în toate cele 27 de țări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, SUA, Elveția, Liechtenstein, Emiratele Arabe Unite, Israel și Turcia.

scroll to top