Închide

Picon sau Picoff? Un pariu-aperitif de aproape 120 de milioane de euro pentru Campari

Avatar
aperol, beach chair, beach

Fotografie de 5443882 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Va deveni Picon noul Aperol? Campari cumpără clasicul aperitiv francez de la concurentul din industrie Diageo pentru 119 milioane de euro. Grupul de băuturi vrea să-și consolideze poziția în Franța, potrivit RetailDetail.

Va repeta Campari în curând succesul avut cu Aperol? Astăzi, Picon are o imagine oarecum prăfuită și de modă veche, dar dacă cineva poate schimba asta, este Campari. Până la urmă, producătorul italian de băuturi a transformat chiar și amarul Aperol într-un trend internațional de aperitiv, grație variantelor de cocktail și mai ales investițiilor de amploare în marketing.

Italienii cred cu tărie în Picon, din moment ce au plătit 119 milioane de euro pentru acest brand. Campari spune că vrea să-și consolideze poziția în Benelux și mai ales pe piața franceză. Picon este lider de piață în Franța în categoria aperitivelor bitter și realizează 80% din cifra de afaceri de 21,5 milioane de euro pe piața internă. Restul vânzărilor sunt în principal în Benelux.

În ultimii ani, Campari a preluat și două mărci franceze de rom și brandul de șampanie Lallier. Franța este în prezent a patra cea mai mare piață a grupului, reprezentând 5,9% din cifra de afaceri netă. La rândul său, Diageo este fericit să scape de Picon.

„Ca parte a angajamentului nostru de a crește constant și eficient și de a crea valoare pentru acționarii noștri, menținem un accent puternic pe managementul activ al portofoliului. Aceasta include o abordare disciplinată a alocării resurselor și a capitalului”, a declarat John Kennedy, președintele european Diageo.

scroll to top