Închide

Platforma finlandeză LocalBitcoins blochează tranzacțiile cripto pentru cetățenii ruși

Avatar
btc, bitcoin, cryptocurrency

Fotografie de 15958319 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Platforma finlandeză de tranzacții cripto LocalBitcoins a încetat să mai servească portofelele rușilor. Cei care au portofolii pe această bursă au fost deja notificați privind încetarea serviciului.

Măsura a fost luată în contextul sanțiunilor paneuropene față de Federația Rusă, noteaza epravda.com.ua, citat de Ziare.com.

Într-un mesaj de la LocalBitcoins, se spune că cetățenii Federației Ruse nu vor mai putea folosi serviciul. Se face o excepție numai pentru persoanele cu dublă cetățenie din Spațiul Economic European (SEE) și Elveția.

Clienții ruși vor putea retrage fonduri într-o singură tranzacție, după care accesul la portofelele lor va fi închis.

LocalBitcoins este un schimb de criptomonede peer-to-peer (P2P) care permite utilizatorilor săi să cumpere și să vândă Bitcoin.

Decizia de a bloca portofelele rușilor a fost cauzată de introducerea celui de-al optulea pachet de sancțiuni UE, care prevede restricții sporite privind utilizarea activelor digitale de către cetățenii Federației Ruse. Prin urmare, companiilor cripto au fost complet interzise să deservească utilizatorii ruși, indiferent de cantitatea de active din conturile lor.

scroll to top