Închide

PNL se spală pe mâini de problema pensiilor speciale și aruncă pisica la PSD

Avatar
Pensii Speciale

Colaj foto: playtech.ro

Timp de citire: 2 minute

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a fost întrebat despre proiectul privind pensiile speciale și absența impactului bugetar, miercuri, și a pasat subiectul spre PSD, spunând că „este evident” că e nevoie de „un calcul exact sau măcar o estimare atât de la Finanțe, cât și de la Ministerul Muncii”.

Senatorul PNL Florin Cîțu declara, marți, la B1 TV, că „nu știe nimeni care este impactul bugetar” al proiectului, cu toate că el a fost aprobat deja de Guvern.

Întrebat despre proiect, purtătorul de cuvânt al liberalilor a spus: „Tot timpul am insistat să eliminăm aceste abuzuri din zona pensiilor speciale. Este evident faptul că, în condițiile în care avem un proiect prezentat de Minsterul Muncii, trebuie să avem și acest calcul, un calcul exact sau măcar o estimare atât de la Finanțe, cât și de la Ministerul Muncii, pentru a o prezenta atât în dezbaterea parlamentară, dar și public”.

„Credeți-mă, nu ne-am dorit ca absența acestor informații să pericliteze cumva procesul legislativ sau – Doamne, ferește! – relația cu UE pe tema PNRR. În legătură cu aceste chestiuni, Ministerul Muncii, care este, practic, artizanul acestui proiect, trebuie să vină și înțeleg că a asumat două săptămâni în care va oferi explicații și calculele concrete (…). Nu e la mișto și trebuie să ne ținem de acest jalon în PNRR, pentru că aceste dezechilibre din sistemul de pensii trebuie să dispară. Trebuie să ne asigurăm că Ministerul Muncii va răspunde acestor lucruri”, a adăugat Ionuț Stroe.

Întrebat ce amendamente are PNL, el a afirmat:

„PNL a susținut mereu că această reformă trebuie să aibă la bază principiul contributivității. Cu siguranță va scrie (în proiect, n.r.) și de lucrul acesta, pentru că în momentul de față se va lucra și această lege poate fi foarte ușor îmbunătățită, amendată în dezbaterea parlamentară. Poziția noastră, apropo de contributivitate, rămâne, să știți, neschimbată”.

„În două săptămâni probabil că Ministerul Muncii ne va explica public care sunt criteriile cu care se va merge mai departe pentru a schimba acest regim special al pensiilor”, a mai spus deputatul.

scroll to top