Închide

Podcastul nostru #LecțiadeEconomie va fi tradus de Spotify cu ajutorul A.I.

Avatar
Podcast Spotify Lectiadeeconomie By Afaceri.news
Timp de citire: < 1 minut

Podcast-urile găzduite de Spotify vor fi traduse automat în alte limbi, cu ajutorul tehnologiei furnizate de OpenAI. Redacția AFACERI.news realizează podcastul #LecțiadeEconomie, găzduit de Spotify. Peste 22 de episoade din acest vertiabil curs de economie au apărut deja în cadrul serialului nostru, disponibil direct pe homepage-ul site-ului, pe afaceri.live și pe Spotify.

Spotify şi OpenAI au realizat un parteneriat prin care platforma suedeză de streaming va putea să traducă automat în alte limbi podcast-urile.

În centrul operaţiunii se află Whisper, un instrument de transcriere a vocii pentru limba engleză care funcţionează în ambele sensuri – din şi în limba engleză.

În cazul Spotify, vocea din podcast-urile în limba engleză va fi sintetizată în limbile spaniolă şi franceză. Pentru început, compania a selectat câteva podcast-uri unde va fi aplicată această tehnologie.

OpenAI a limitat disponibilitatea Whisper din considerente de siguranţă şi intimitate. Aceasta ar putea fi folosită pentru a falsifica voci cu scopul creării şi răspândirii unor informaţii false.

Spotify, de cealaltă parte, încearcă pe cât posibil să redreseze corabia cu podcast-uri, după ce a investit peste un miliard de dolari în acest tip de conţinut pentru a constata că nu produce bani la nivelul la care se aştepta.

Ascultați podcastul nostru #LecțiadeEconomie direct pe homepage-ul site-ului, pe afaceri.live sau pe Spotify.

scroll to top