Închide

Practici anticoncurențiale: amenzi de peste 200 de mil. € pentru Apple și Amazon, în Italia

Avatar
Beats
Timp de citire: < 1 minut

Autoritatea pentru concurenţă din Italia a amendat companiile americane Amazon.com şi Apple Inc cu peste 200 de milioane de euro pentru practici anti-concurenţiale în vânzarea de produse Apple şi Beats, anunță agenția Reuters, citată de Agerpres.

Autoritatea a precizat că, în conformitate cu prevederile unui contract convenit în 2018 de cele două companii americane, numai anumiţi distribuitori aveau voie să vândă produse Apple şi Beats pe portalul Amazon.it, ceea ce reprezintă o încălcare a legislaţiei din Uniunea Europeană.

În consecinţă, Autoritatea pentru concurenţă din Italia a amendat Amazon cu 68,7 milioane de euro şi Apple cu 134,5 milioane de euro şi, de asemenea, a ordonat celor două companii să elimine restricţiile pentru a da tuturor distribuitorilor de produse veritabile Apple şi Beats acces nediscriminat pe Amazon.it.

În replică, Apple a anunţat că va contesta amenda.

“Pentru a ne asigura că clienţii noştri cumpără produse veritabile, lucrăm în strânsă colaborare cu distribuitorii şi avem echipe specializate de experţi în întreaga lume pentru a coopera cu forţele de ordine, autorităţile vamale şi comercianţii pentru ne asigura că doar produse Apple veritabile sunt vândute”, a subliniat grupul informatic american.

scroll to top