Închide

Prada raportează o creștere puternică în toate categoriile de produse și pe toate piețele

Avatar
white and brown concrete building

Fotografie de Stock Birken pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Veniturile nete ale Prada S.p.A. de 4,2 miliarde de euro au crescut cu 21% în anul până la 31 decembrie 2022, în timp ce vânzările cu amănuntul de 3,7 miliarde de euro au crescut cu 24%, potrivit Fashion United.

Compania a raportat o creștere continuă în toate categoriile de produse, cu articole din piele în creștere cu 18%, gata de purtat, cu 27% și încălțăminte cu 29%.

Marja brută a fost de 78,8% din venituri, egală cu 3,3 miliarde euro, iar marja EBIT ajustată a fost de 20,1% din venituri, egală cu 845 milioane euro.

Comentând rezultatele tranzacționării, directorul executiv al Grupului Prada, Patrizio Bertelli, a declarat: „Grupul Prada a oferit rezultate excelente în 2022, susținute de impulsul mărcii, implicarea mai mare a clienților și execuția riguroasă a strategiei. Canalul de retail a condus performanța noastră, obținând o creștere organică puternică și largă atât la Prada, cât și la Miu Miu. Am avut rezultate bune în toate categoriile de produse și zonele geografice, mai mult decât compensând slăbiciunea din China din cauza Covid-19.”

Prada înregistrează o creștere în toate mărcile și piețele de bază

Vânzările online ale companiei au înregistrat o creștere de două cifre, în timp ce penetrarea a rămas stabilă la 7% din vânzările cu amănuntul. Veniturile Prada au crescut cu 25%, iar veniturile Miu Miu au crescut cu 20%, cu o accelerare bruscă în semestrul al doilea, determinată de produse de mare succes, prezentări de modă și evenimente.

Dintre zonele geografice, a spus compania, Asia Pacific a scăzut cu 2%, până la 1.232 de milioane de euro, afectată de multiple blocaje din China, compensate de performanța puternică din Coreea și Asia de Sud-Est. Regiunea a revenit la o creștere moderată în S2, cu vânzări în creștere cu 3%.

Europa a înregistrat creștere puternică de 63%, susținută de vânzările interne și de o creștere a turismului pe parcursul anului. SUA au generat o creștere de 22% pe parcursul anului, cu o normalizare în semestrul al doilea, datorită comparațiilor din ce în ce mai puternice și a fluxurilor turistice de ieșire. Japonia a crescut cu 31%, cu o accelerare în S2, iar Orientul Mijlociu a crescut, de asemenea, cu 23% în total.

„M-am alăturat Grupului Prada într-un moment interesant de evoluție și am găsit o mare energie. Vom investi în continuare în dezirabilitatea mărcilor noastre, în renovarea rețelei noastre de retail și în capabilitățile de producție. În 2023, ne așteptăm ca creșterea veniturilor să rămână solidă și peste media pieței. China a reînceput să fie un motor de creștere; cu toate acestea, în acest scenariu în continuă schimbare, vom rămâne vigilenți și vom menține o abordare disciplinată a costurilor și a alocării capitalului”, a adăugat Andrea Guerra, director executiv al Grupului Prada.

Consiliul de administrație al companiei intenționează să propună o distribuire de dividende de 0,11 euro pe acțiune.

scroll to top