Închide

Premierul Ucrainei: ”Avem relații foarte, foarte, foarte active!” Zelenski va veni, în curând, în România

Avatar
banner, ukraine, flag

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat, într-un interviu acordat exclusiv postului de televiziune Digi24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar ”în curând” liderul ucrainean se va întâlni şi cu premierul român, scrie News.ro.

Preşedintele Zelenski a vizitat ţările din jurul României, inclusiv Bulgaria, iar în aceste condiţii, premierul Denîs Şmîhal, care vineri a fost la Bucureşti, a fost întrebat dacă este de aşteptat o vizită a liderului ucrainean şi în România.

„România este partenerul nostru foarte de încredere şi unul excelent. Aşadar, sunt sigur că preşedintele Zelenski va vizita România. Ştiu că preşedinţii noştri au relaţii foarte bune”, a răspuns premierul ucrainean, care a promis că va vorbi cu preşedintele Zelenski de îndată ce se va întoarce în ţară.

El a mai anunţat că „în curând” preşedintele Zelenski se va întâlni cu premierul român, Marcel Ciolacu, dar nu a dat detalii.

Ucraina organizează săptămâna viitoare, la 23 august, un summit al formatului Platforma Crimeea, a anunţat preşedintele Zelenski săptămâna trecută. Platforma Crimeea este un cadru de discuţii lansat de Kiev în vara anului 2021, cu câteva luni înainte de invazia rusă, prin care participanţii discută despre securitatea la Marea Neagră, pornind de la principiul nerecunoaşterii anexării ilegale a Crimeei de către Rusia.

România s-a alăturat încă de la început Platformei Crimeea, care a fost lansată pentru a marca împlinirea a 30 de ani de independenţă a Ucrainei.

”Avem relaţii foarte, foarte, foarte active acum între ţara noastră şi între oficialii noştri. Aşadar, cred că preşedintele Zelenski va vizita România. Nu pot spune data, dar ştiu că se va întâmpla”, a subliniat premierul Denis Şmîhal.

Interviul acordat postului de televiziune Digi 24 poate fi urmărit integral aici, în format video și text.

scroll to top